Nameću nam svoju ideologiju, destabiliziraju nas kroz zdravstveni odgoj i opstruirajući referendum o ustavnoj definiciji braka, a s lex Perković - jasno je kao dan - željeli su zaštititi one vrijednosti kojima su se klanjali do 1990. godine. Hrvatska se više ne napada oružjem, ali rastaču njenu supstancu na sve moguće načine! HDZ, kao stožerna hrvatska stranka, neće dopustiti da uruše naše tradicionalne vrijednosti! - istaknuo je predsjednik Tomislav Karamarko u govoru o 24. obljetnici HDZ-a grada Dubrovnika 

HDZ grada Dubrovnika proslavio je rođendan - 24. obljetnicu osnutka. Nakon polaganja vijenaca kod Spomen-križa na groblju Boninovo i svete mise u dubrovačkoj katedrali, središnja je svečanost održana u atriju palače Sponza.  

U emotivnom, motivacijskom govoru predsjednik HDZ-a pozvao je sve na jedinstvo u obrani tradicionalnih vrijednosti. HDZ, kao stožerna hrvatska stranka, neće dopustiti njihovo urušavanje:

- Ovo je poseban trenutak za Hrvatsku, jer je rastaču u svemu što je čini specifičnom, našom. Za nas koji smo se oduvijek zauzimali za gradnju Pelješkog mosta tvrdili su da smo luđaci. Nameću nam svoju ideologiju, destabiliziraju nas kroz zdravstveni odgoj i opstruirajući referendum o ustavnoj definiciji braka, a s lex Perković - jasno je kao dan - željeli su zaštititi one vrijednosti kojima su se klanjali do 1990. godine. Hrvatska se više ne napada oružjem, ali rastaču njenu supstancu na sve moguće načine!  

Orkestrirana hajka protiv referenduma

Tomislav Karamarko posebno se osvrnuo na orkestriranu političko-medijsku hajku, na sva podmetanja kojima su podvrgnuti pristaše referenduma. Dakle, kojima je podvrgnuta velika većina hrvatskih građana:

- Ovih nas dana pokušavaju plašiti lažima da su stajališta Crkve i inicijative „U ime obitelji“ nekakav presedan, da toga nema u Europi. Nemojmo tome nasjedati. U mnogim je zemljama brak definiran kao zajednica muškarca i žene. I zašto bi to bilo nenormalno? Takva definicija ničim ne ugrožava prava manjine - oni su naši sugrađani, prijatelji i kolege na poslu. Njihov se status, međutim, može regulirati na drukčiji, za njih zadovoljavajući način, a ne da nam vladajući čupaju ono što nas čini tradicionalnim Hrvatima, ono što su nas učili očevi i majke. Želimo da se svi pripadnici manjinskih skupina dobro osjećaju u svojoj domovini, ali zašto se ne bi tako osjećali i mi - narodnjaci i demokršćani, tradicionalisti? Za to ćemo se boriti. To je europski HDZ! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-o-referendumu-zastitimo-tr...

Umjesto radnih mjesta - zaštita zločinaca!

No ideološki teror i ponižavanje većine hrvatskih građana nipošto nije jedini grijeh vladajuće koalicije:

- U gospodarstvu nisu učinili ništa! Od kada su došli na vlast, novih je 60.000 nezaposlenih. Hrvatsku je lani napustilo 15.000 mladih osoba, uglavnom visokoobrazovanih, a ove smo godine tu brojku dosegnuli već 1. srpnja. Oni zasnivaju svoje obitelji od Australije do Kanade. Kakva tragedija!

To su rezultati rada ove vlade. Ali zato ne štede truda kako bi zaštitili komunističke zločine:  

- Oni ovakvom promjenom Ustava žele umjetno izjednačiti pojedinačna, ekscesna ubojstva u demokratskoj Hrvatskoj s planskim, masovnim likvidacijama Hrvata od 1945. do 1989. godine. Komunistički režim izravno je naređivao sve te zločine. HDZ želi jasnu definiciju, jasnu osudu da je Komunistička partija Hrvatske bila i lopovska i kriminalna i zločinačka organizacija!

Hoće li se neokomunisti ikad pokajati!?

No ti isti koji se nikad nisu distancirali od zločina Partije i Josipa Broza Tita danas HDZ-u uporno nameću kolektivnu odgovornost, stigmu „kriminalne organizacije“. Neka kolektivnu odgovornost priznaju pravni i duhovni slijednici Saveza komunista!

- Kakvi su to hrvatski ministri ako naše udžbenike nose na čekiranje u Beograd, da ih odobri četnički vojvoda! Je li  to domoljubna ljevica ili jugonostalgija?! Moramo biti jedinstveni kao i 1990. - Hrvatska je ugrožena! Ušli smo u EU, gospodarstvo ćemo dići jednog dana, ali tko će živjeti u Hrvatskoj? Hoće li to biti Hrvat koji poštuje žrtve u obrani Dubrovnika i Vukovara, ili ćemo i dalje imati zlatnu telad iz socijalizma, koju smo odavno trebali odbaciti. Jedinstvo, ponovimo tu riječ: u HDZ je dobrodošao svatko tko je spreman staviti srce i dušu za Hrvatsku.