Na jučerašnji poziv predsjednika HDZ­a da sazove izvanrednu sjednicu Vlade zbog katastrofalne gospodarske situacije, predsjednik RH Ivo Josipović reagirao je na svoj specifični način - činovnički isprazno kako bi skrenuo pozornost s biti stvari. 

A što drugo može kada je u velikom strahu za svoju virtualna popularnost iz tzv. anketa. Onih istih koje su „najavljivale“ da će SDP-ova koalicija osvojiti sedam mandata na izborima za Europski parlament, a HDZ-ova - četiri.   

Uzvratnu reakciju Tomislava Karamarka donosimo u cijelosti:

Predsjednik Republike manirom preciznog birokrata ustvrdio je da ne može sazvati sjednicu Vlade, ali može predložiti Vladi da održi sjednicu radi razmatranja određenog pitanja, na kojoj može biti nazočan i sudjelovati u raspravi. Nama se ta razlika ne čini drastičnom, ali kada nas je predsjednik već ovako apotekarski precizno poučio o svojim ustavnim ovlastima, očekujemo da ih konačno iskoristi i predloži Vladi održavanje sjednice radi razmatranja katastrofalne gospodarske situacije. 

Nadamo se, također, da u strahu za svoj rejting neće pričekati s prijedlogom za održavanje sjednice do predsjedničkih izbora, koji se održavaju za godinu dana, jer će u tom slučaju biti suodgovoran za još lošije gospodarsko stanje i standard naših građana nego što je sada. 

Na kraju, drago nam je da je predsjednik počeo ovako precizno birokratski tumačiti Ustav, očekujemo da to konačno učini i u vezi članka 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Još jednom ga pozivam da to učini jer do sada na sve moje zahtjeve - je li to zbog rejtinga ili nečeg drugog? - mjesecima nije reagirao. Zato je suodgovoran za podjele koje su nastale zbog protuzakonitog uvođenja dvojezičnih natpisa u Vukovaru.