(VIDEO) Osijek. Dupkom puna dvorana Gradskog vrta na Klauzuri Hrvatske demokratske za 4. izbornu jedinicu. Zajedno i ponosno! I na ovoj Klauzuri najveće, stožerne stranke hrvatskog naroda - devetoj u nizu - iste slike kao i na svim prethodnim: na desetke kako nacionalnih, tako i stranačkih zastava. Pobjedničko ozračje! Tkivo smo svog naroda, neraskidivo povezani - apsolutna mobilizacija članstva na pobjedničkom putu. Živimo sa svojim narodom - dišemo istim plućima.

Uvijek uz svoj narod

Pred novom smo povijesnom zadaćom - vraćanja dostojanstva jedinoj nam domovini Hrvatskoj. Borba za bolji život svakog pojedinca - da u svojoj zemlji može od svog poštenog rada pošteno živjeti. Voljeti svoj narod znači služiti mu - znanjem, poštenjem, domoljubljem! Stanimo svi skupa iza Programa za spas Hrvatske! Jer Hrvatska - to su ljudi! Obnovljeni HDZ pobijedio je na svim izborima, a tako će biti i na parlamentarnim! Spremni smo preuzeti odgovornost za sudbinu države.

Zajedno - do pobjede!

Brojni stranački dužnosnici - od nacionalne do nižih razina - zajedno s brojnim članstvom okupili su se u Osijeku sa svrhom i nakanom - motivacija, osnaživanje i razgovor o našem gospodarskom programu. U dijelu otvorenom za medije predsjednik Tomislav Karamarko - često prekidan gromoglasnim pljeskom - održao je govor protkan domoljubnim porukama.

S optimizmom gledamo u budućnost! Postoji izlaz! Pripremili smo naš gospodarski program s uglednim njemačkim IFO institutom i slovačkim prijateljima. Komuniciramo s državnicima koji su svoje države izvukli iz gospodarske krize. Naš prijatelj, bivši slovački predsjednik Mikulaš Dzurinda, koji je spasio Slovačku s nama je u timu. Surađujemo s našim bavarskim prijateljima. Ulažemo napore da budemo efikasni i što prije zemlju izvučemo iz problema! Naš projekt zove se - uspješna i sretna Hrvatska! Pred nama je pobjeda i odgovornost za budućnost Hrvatske! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Napadima iskazuju nemoć

Situacija u našoj zemlji iz dana u dan sve se više komplicira. Biva sve teža i teža! Osjeća se izborna atmosfera! Zadnjih mjesec dana izvrgnuti smo napadima na HDZ u režiji aktualne vladajuće strukture. To je vlast koja nije za Hrvatsku napravila ništa i sada pri kraju mandata pokušava još jedanput prevariti građane. Bave se HDZ-om, umjesto da prezentiraju što su učinili u svom mandatu! To pokazuje njihovu nemoć! Jer ako si bilo što pozitivno napravio - to ćeš pokazivati! A ne baviti se - opozicijom!

Ukorijenjenost u narodu

U zadnje tri godine dogodile su se dramatične promjene - ponajprije u gospodarstvu. Razvijeno gospodarstvo jamac je napretka svakog naroda. A kod nas - suprotni procesi. Lažni socijaldemokrati obećavaju, a ništa ne naprave! Samo negativni procesi koje ugrožavaju same temelje opstojnosti hrvatske države. Zato je pred nama odgovornost. To oni dobro znaju i zato smo im meta. Samo HDZ može mijenjati trendove i tijekove zbivanja u našoj domovini. Nastali smo kao rezultat volje naroda u prijelomnim vremenima. Imamo stoga povijesnu odgovornost - stvaranja i održavanja hrvatske države. Donijeli smo demokraciju - uveli višestranačje! 

Žalosni egzodus

U zadnje tri i pol godine iselilo je više od 100.000 ljudi. To je ovoj vlasti teško priznati - svaki od njihovih ministara ima svoj broj o iseljenima. Potpuna konfuzija! Odlaze mladi i visokoobrazovani - koji su mogli biti perspektiva Hrvatske? Temeljno je pitanje zašto oni koji iseljavaju nemaju povjerenje u svoju domovinu? Zašto njima Hrvatska više nije majka, nego maćeha? Zašto su ti procesi u zadnje tri i pol godine toliko ubrzani?

Dr. Tuđman i branitelji - temeljne vrijednosti

Mi smo narodnjačka stranka - proizašla iz svog naroda. Dišemo plućima svog naroda! Naša politička filozofija zasniva sa na doktrini dr. Tuđmana! Domovinski rat i branitelji! To je fundament naše stranke. A ova vlast je pokušala relativizirati sve vrijednosti stvorene 90-ih godina. Naša pozicija je čvrsta, svima jasna. Ništa ne krijemo - hrvatski smo domoljubi i volimo svoju domovinu! 

SDP-ov antipoduzetnički mentalitet

U zadnje tri i pol godine nakaradnom poreznom politikom uništavaju svaku volju poduzetnika za radom. Otjerali su svaku investiciju iz Hrvatske - tko će investirati u državu koja nema vjerodostojnost. Ugušili su oko 200.000 radnih mjesta! A svaki četvrti blokirani građanin u Hrvatskoj je zaposlen. Uništili su volju čovjeka da stvara, bude inventivan i zapošljava. Posebice je to bolno kad je u pitanju selo. Koje kopni! Bez sela - nijedna država nema budućnost. Napredne države ulažu u selo i proizvodnju hrane. A Hrvatska uvozi 70 posto hrane - dok poljoprivreda nestaje. Taj „udar“ na malo i srednje poduzetništvo je strašan. Slavonija bi proizvodnjom mogla hraniti dvije Hrvatske. Imamo pametne ljude - ali nemamo pametnu vladu! 

Nikakvi rezultati i „eksplozija“ javnog duga

U minusu smo 30 milijuna eura u odnosima s EU. Financiramo bogate članice EU - dok Milanović poručuje da su „najbolji“. Zadužili su državu za novih 100 milijardi kuna! A što smo dobili - iseljavanje, gašenje radnih mjesta, uništenu poljoprivredu… I sad traže još jedan mandat! Da i dalje mogu obmanjivati ljude, zaduživati državu i dovesti nas pred grčki scenarij!

Ponosno u Kninu - s braniteljima 

Mnogo se priča o tom famoznom mimohodu - protiv kojeg smo, iskreno govoreći, bili otpočetka. Jer smo osjetili namjeru da bi održavanje mimohoda bilo u funkciji neutraliziranja autentične proslave u Kninu. Proslava Oluje u Kninu je spoj dobrih emocija i energije naroda, branitelja i svih koji taj dan dođu. Gospođa Pusić kaže o mimohodu da se on s vremenom mora „etablirati“. No tko će u Zagrebu biti 4. kolovoza - osim njih?! I ta njihova ideja doživljava čisti potop. Svoje predstavnike neće poslati saveznici iz NATO-a! Kakva je to poruka? Mnogi su odustali pod pritiskom srbijanske vlade. Tko su oni da nama govore što ćemo i kada slaviti?! Sa Srbijom želimo dobrosusjedske odnose, ali njihovi dužnosnici moraju prekinuti sa svojim mitovima. Tako se ne vodi suvremena politika! Pobornici Miloševićeve politike nemaju što slaviti jer je naša veličanstvena pobjeda u Oluji slomila velikosrpsku ideju! S ponosom slavimo Oluju - to je dan kad se sjećamo dr. Tuđmana i njegovih suza kad je na kninskoj tvrđavi podizana hrvatska zastava. Dan kad se sjećamo poginulih branitelja za našu domovinu Hrvatsku! 

Surađujemo s najboljima

S optimizmom gledamo u budućnost! Obveza domovine je da postane majka i omogući svakome čovjeku da ovdje zasniva svoju obitelj. Pripremili smo naš gospodarski program s uglednim njemačkim IFO institutom i slovačkim prijateljima. Komuniciramo s državnicima koji su svoje države izvukli iz gospodarske krize. Postoji izlaz! Naš prijatelj, bivši slovački predsjednik Mikulaš Dzurinda, koji je spasio Slovačku je s nama u timu. Surađujemo s našim bavarskim prijateljima. Ulažemo napore da budemo efikasni i što prije zemlju izvučemo iz problema, dok SDP ulaže novac u PR stručnjake da od njih napravi „dobre momke“. Nakon tri i pol godine totalnog debakla! 

Tu je program - tu su ideje

Naš gospodarski program ide u smjeru poticanja poduzetništva - olakšavanja porezne presije! Davanje poticaja poduzetnicima, vraćanje poljoprivredi i proizvodnja hrane. Pripremili smo razvojno-investicijski katalog od 50 projekata - navodnjavanje i odvodnja, zaštita od poplave, kanal Dunav-Sava, nizinska pruga Rijeka-Zagreb-Budimpešta, izgradnja druge cijevi tunela kroz Učku… Program imamo, ideje imamo! Spremni smo za preuzimanje odgovornosti za sudbinu države. Stoga moramo biti jedinstveni - ljubav prema Domovini ne smije nikad posustati! Služiti - to je bitna riječ! Prostor u Domoljubnoj koaliciji otvoren je za sve. Naš projekt zove se - uspješna i sretna Hrvatska! Pred nama je pobjeda i odgovornost za budućnost Hrvatske! 

ŽIVIMO HRVATSKU!

Slavonski Brod

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-slavonskom-brodu-povijesn...

Zagreb

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zagrebu-sluzit-cemo-svome...

Vrgorac

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vrgorcu-zajedno-stanimo-i...

Zadar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zadru-nikakvi-rezultati-i...

Frankfurt

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/klauzura-u-frankfurtu-zaustavit...

Varaždin

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-klauzura-u-varazdinu-nasu-vlad...

Opatija

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-opatiji-srbija-se-mora-od...

Velika Gorica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-velikoj-gorici-ministrica...