(VIDEO) Vodice. U prepunoj dvorani Hotela Olympia održana je Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 11. izbornu jedinicu. Zajedništvo domovinske i izvandomovinske Hrvatske. Iste slike kao i na svim prethodnim Klauzurama - zajedništvo, ponos i domoljublje. Stožerna, najveća stranka hrvatskog naroda pred novim je povijesnim zadatkom - vraćanja dostojanstva Hrvatskoj. Povijesna smo stranka - jedina koja ima snagu donijeti promjene i napraviti zaokret. Za bolju Hrvatsku! U kojoj će svaki pošteni čovjek moći od svog poštenog rada živjeti.

Zajedno pobjeđujemo

Stranka smo koja je u prijelomnim vremenima povijesne zbiljnosti oživotvorila državotvorni program - predvođena utemeljiteljem moderne hrvatske države dr. Franjom Tuđmanom. Baštinimo njegovu političku doktrinu - koja je sublimirala sve težnje hrvatskog naroda za demokratskom i neovisnom državom. Snaga je u zajedništvu! Kao što smo bili jedinstveni 90-ih - budimo jedinstveni i danas. 

Na jednom mjestu sa svrhom i nakanom okupili su se brojni stranački dužnosnici naše stranke - od nacionalne do nižih razina. Motivacija, osnaživanje i razgovor o našem gospodarskom programu.

Dogovorili smo se jučer u Banskim dvorima da ćemo biti jedinstveni u obrani od pokušaja krađe hrvatskog mora i hrvatskog teritorija za koje su Hrvati ginuli. To nam ne može nitko prevarom uzeti! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Dr. Tuđman i branitelji - temeljne vrijednosti

HDZ je povijesna stranka - najveća hrvatska stranka svih vremena. Hrvatska je nastala u sinergiji domovinske i iseljene Hrvatske! Da nije bilo iseljene Hrvatske i pomoći u raznim oblicima - pitanje je kako bi sve završilo. Mnogi su iz dijaspore došli braniti Hrvatsku i dali svoj život. Zato boli odnos ove vlasti prema dijaspori! Vratili smo se politici obnove jakih i čvrstih veza iseljene i domovinske Hrvatske. Bez toga nema budućnosti! Vrijednosti stvorene 90-ih nas svrstavaju nas u skupinu demokratskih država - distanciranih od bilo kojeg totalitarizma. Bez istine o prošlosti nema budućnosti! Zato se borimo za očuvanje vrijednosti stvorenih u 90-ima.

Enormni dug i nikakvi rezultati

Pred nama su novi izazovi. Suočavamo se sa strašnim egzodusom - u zadnje tri i pol godine iselilo je 100.000 ljudi! Ova vlada zadužila je državu za 100 milijardi kuna! Ništa od toga nije uloženo u razvoj gospodarstva i poduzetništva, već samo na krpanje proračuna kako bi se održali na vlasti. Izgubljeno je oko 200 tisuća radnih mjesta. Najrepresivniji aparat postala je Porezna uprava - ne čini ništa da pomogne građanima i investitorima. Vlada poreznom politikom uništava volju za radom poduzetnicima. Nema nikakvih reformi, a hrvatsko selo je ugroženo. Hrvatska uvozi 70 posto hrane - to je tragedija kraj neobrađenih polja. Uvozi se jeftina, nekvalitetna roba, dok je hrvatski proizvođač nekonkurentan. Bez jakog sela - nema budućnosti! Aktualnoj vlasti poručujem - preskupi ste, dosta je! Vrijeme je da odete jer ste hrvatskom narodu napravili samo štetu. 

Suradnja s najboljima - za gospodarski oporavak

Nijedna se opozicija ovoliko dugo nije pripremala za dolazak na vlast, a vlast je za nas - služenje građanima! Tu je bitna razlika - mi želimo služiti! Naš gospodarski program je gotov! Radili su ga naši stručnjaci - zajedno s onima iz uglednog njemačkog IFO instituta. Završavaju se provedbeni dokumenti i prijedlozi zakona koji će ići prema oslobađanju „manevarskog“ prostora za poduzetnike. Namjera je stvoriti društvo socijalno-tržišne ekonomije sa snažnim srednjim slojem. A to se postiže razvojem poduzetništva! Pripremili smo razvojno-investicijski katalog od 50 projekata. Navodnjavanje i odvodnja, proizvodnja hrane, infrastrukturni i energetski projekti… Neki su od europske važnosti - financirat ćemo ih sredstvima iz EU fondova! 

Zajedno u Kninu

Približava se proslava Oluje - dana ponosa i zajedništva. Iako smo znali da je mimohod u Zagrebu preskup - i da se njime želi razvodniti kninski „štimung“ - želimo da taj mimohod bude najljepši zbog digniteta države. Kako je moguć ovaj pritisak iz Srbije - kada postoje presude da je Oluja bila oslobodilačka akcija protiv Miloševićeve politike. Nikad se nećemo odreći 5. kolovoza! Taj će datum slaviti i unuci naših unuka!

Jedinstveni u zaštiti hrvatskog teritorija

Dogovorili smo se jučer u Banskim dvorima da ćemo u Saboru biti jedinstveni u obrani od pokušaja krađe hrvatskog mora i hrvatskog teritorija. Drago nam je da je Vlada prihvatila našu inicijativu o sastanku. Na izvanrednoj sjednici Sabora sutra svi ćemo biti jedinstveni oko istupanja Hrvatske iz postupka arbitraže. Nećemo dopustiti da hrvatski teritorij za koji se ginulo netko prevarom krade. 

Vratiti dostojanstvo dijaspori

Kad preuzmemo odgovornost za vođenje države radit ćemo na tome da povećamo broj saborskih zastupnika iz dijaspore. Budimo jedinstveni - tako ćemo pobijediti. Sve što napravimo, bit će za dr. Tuđmana, branitelje i našu djecu!

ŽIVIMO HRVATSKU!

Slavonski Brod

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-slavonskom-brodu-povijesn...

Zagreb

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zagrebu-sluzit-cemo-svome...

Vrgorac

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vrgorcu-zajedno-stanimo-i...

Zadar

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zadru-nikakvi-rezultati-i...

Frankfurt

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/klauzura-u-frankfurtu-zaustavit...

Varaždin

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-klauzura-u-varazdinu-nasu-vlad...

Opatija

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-opatiji-srbija-se-mora-od...

Velika Gorica

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-velikoj-gorici-ministrica...

Osijek

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-osijeku-suradujemo-s-najb...

Ogulin

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-ogulinu-pokusali-su-na-pr...

Vitez

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vitezu-nasa-vlada-aktivno...

Vrbovec

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vrbovcu-pobjedujemo-jer-n...