(VIDEO) Zadar. Športski centar Višnjik. Završena je Klauzura Hrvatske demokratske zajednice za 9. izbornu jedinicu. Najveća, stožerna stranka hrvatskog naroda na putu je pobjede i preuzimanja odgovornosti za sudbinu države. Pred novom smo povijesnom zadaćom - vraćanje dostojanstva jedinoj nam domovini Hrvatskoj i ostvarenje kvalitetnog života za svakog pojedinca. 

S narodom i za narod

I kao na svim Klauzurama dosad - iste slike domoljubnog zanosa, ponosa, nezaustavljive pobjedničke snage… Na desetke kako hrvatskih, tako i stranačkih zastava. Tkivo smo svog naroda, neraskidivo povezani i dišemo istim plućima. Živimo Hrvatsku! Apsolutna mobilizacija za pobjedu na parlamentarnim izborima! Nećemo odmarati - kao što nismo odmarali u zadnje tri i pol godine! 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-u-potpunosti-smo-spremni-za-po...

Program za spas Hrvatske

Brojni stranački dužnosnici - od nacionalne do nižih razina - u zajedništvu sa članstvom okupili su se na jednom mjestu sa svrhom i nakanom - ne samo motivacija i osnaživanje, nego i razgovor o našem gospodarskom programu. O programu koji su prije dvije godine počeli raditi naši stručnjaci zajedno s onima iz jednog od najuglednijih svjetskih ekonomskih instituta - IFO instituta iz Münchena. Nitko prije HDZ-a nije se ovako kvalitetno pripremao za služenje vlastitom narodu. Zajedno. Ponosno. Vrsnoća kvalitete našeg Programa za spas Hrvatske jamac je uspjeha. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-prijedlog-gospodarskog-program...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-u-programu-za-spas-hrvatske-ko...

Pobjednička stranka

Predvođen predsjednikom Tomislavom Karamarkom, obnovljeni HDZ u zadnje dvije i pol godine pobijedio je na svim izborima. A tako će biti i na parlamentarnim - kad god on bili! I u Zadru - u dijelu otvorenom za medije - predsjednik Karamarko održao je, često prekidan gromoglasnim pljeskom, domoljubljem nadahnut govor.

Na Klauzuri su se okupili glavni tajnik HDZ-a (i čelnik Izvršnog izbornog stožera) Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, direktorica kampanje Josipa Rimac, voditelji izbornih stožera izbornih jedinica, članovi Predsjedništva, predsjednici županijskih, gradskih i općinskih organizacija…

Služiti - a ne vladati!

Pred nama je velika odgovornost! Vratiti dostojanstvo hrvatskom čovjeku i spriječiti negativne trendove može samo Hrvatska demokratska zajednica. Preuzet ćemo odgovornost za sudbinu vlastitog naroda. Proizvodnja hrane i oporavak sela - naši prvi projekti. Bez ljubavi i žrtvovanja za domovinu nema nikakvog napretka i budućnosti! Služit ćemo svome narodu! - tek su neke od snažnih poruka iz govora predsjednika Karamarka.

Govor predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Dr. Tuđman i branitelji - temeljne vrijednosti

Nema milimetra hrvatske zemlje za koju nisam vezan i koju ne volim! Naša je stranka prožela svaki milimetar ove zemlje - stvorila je, oslobodila i učinili našu Hrvatsku neovisnom prije 25 godina! Predvođena najvećim Hrvatom 20. stoljeća - dr. Franjom Tuđmanom. Nema dana da ne razmišljamo o hrvatskim braniteljima. To tako mora biti. Jer, kad prestanemo razmišljati o njima i dr. Tuđmanu - onda smo ih izdali! 

Zaustaviti egzodus!

Hrvatska je danas suočena s jednim od najvećih problema u svojoj povijesti - odljev i nestanak stanovništva. U zadnje tri i pol godine iselilo je oko 100.000 ljudi. Odlaze mladi i visokoobrazovani… Poklanjamo ih svijetu - odlaze oni koji u vlastitoj domovini ne mogu dobiti radno mjesto, zasnovati obitelj, odgajati djecu… Depopulacija je krucijalni problem ove države!

Dišemo plućima svoga naroda!

Narodnjačka smo stranka - ono smo što je naš narod! Ne možemo biti nikakvi politički ekskluzivisti - što ova vlast pokušava biti. To je jedno veliko ništa. Dišemo plućima svoga naroda! I zato ne damo ovaj narod. Okvir naše političke filozofije je silna emocija za Domovinu. Za branitelje! A na kojoj su poziciji oni koji poručuju da je Hrvatska „slučajna država“, da su „u rat išli manje obrazovani i sirotinja“? Kakve su to poruke? Još uvijek ne znamo datum izbora. Jer, on je za ovu vlast - datum straha, kad će otići s političke scene. Živimo u vremenima najveće krize otkad Hrvatska postoji - dosegli smo samo dno.

Hrvatska - to su ljudi!

Brojka od 330.000 blokiranih je elementarna nepogoda za Hrvatsku. Zajedno s njihovima obiteljima - to je milijun ugroženih ljudi. Možete samo zamisliti kako teško svakodnevno preživljavaju - jer ih vlastita država kamatari Ovršnim zakon. Ne želi im pomoći - pružiti im ruku. A što reći o 330.000 nezaposlenih, 48.000 blokiranih poslovnih subjekata… U borbi za njih - artikuliramo naše domoljublje! Nećemo se više povlačiti pred onima koji ne znaju i ne čine ništa da poboljšaju materijalni status hrvatskog čovjeka, spriječe iseljavanje, pomognu blokirane i dužnicima u švicarskim francima... Ne možete više eksperimentirati na narodu i ljudskim sudbinama. Hrvatska - to su ljudi!

Ozbiljna vremena - odgovorni ljudi

Pred nama je velika odgovornost. Vratiti dostojanstvo hrvatskom čovjeku i spriječiti negativne trendove može samo Hrvatska demokratska zajednica. Preuzet ćemo odgovornost za sudbinu vlastitog naroda. U zadnje tri i pol godine ova je vlast državu zadužila za 100 milijardi kuna. Kome su taj dug stavili na leđa? Našoj djeci i unucima. Hrvatska uvozi 70 posto hrane. A sa svojim potencijalima mogla bi hraniti - dvije Hrvatske. A selo se gasi. Je li to namjerno ili slučajno? Proizvodnja hrane i oporavak sela - naši prvih projekti. Bez ljubavi i žrtvovanja za domovinu nema nikakvog napretka i budućnosti. Služit ćemo svome narodu. Dvije i pol godine pripremamo se za preuzimanje odgovornosti za vođenje države. Naš Program za spas Hrvatske - otvaranje radnih mjesta, popuštanja porezne presije…

Dosta je SDP-ovih eksperimenata!

U ovom trenutku najrepresivniji aparat je - Porezna uprava. Ona treba bdjeti nad svakim poduzetnikom i njegovati svakog poreznog obveznika. Pogledajte do kuda su došli - čovjek koji rukovodi Poreznom upravom i Ministarstvom financija prijeti hapšenjima. Najprije je premijer prijetio hapšenjima, zatim ministar unutarnjih poslova, a sad bi hapsio i - ministar financija. Sad samo čekamo da i ministar kulture kaže koga hoće uhapsiti! A zašto? Njihova inventura je poražavajuća - ništa nisu napravili korisno za svoj narod! Dosta je eksperimenata i njihove igre! Sve ono što nisu - sada poručuju da treba učiniti. A nisu iskoristili ništa iz EU fondova - više smo uplatili, nego povukli! 

Vjerujemo u narod - zajedno ćemo pobijediti!

Pozivamo na zajedništvo i borbu za kvalitetu života svakog čovjeka. Volimo svoju domovinu! Stalno ih pozivam - ne poručujte „ili mi ili oni“! Nažalost, to je njihov politički credo! Zato ćemo na demokratskim izborima pobijediti mi - i to vrlo uvjerljivo! Pozivam na jedinstvo - ono je preduvjet za sve. Tako pobjeđujemo! Mi jesmo hrvatski narod i sve što napravimo bit će za poginule branitelje, dr. Tuđmana, za našu djecu… Ovo vodstvo stranke neće vas razočarati - nikad vas nećemo osramotiti. Sve što želim je da narod počne napokon dobro živjeti. Kad to bude tako, bit ću najsretniji čovjek na svijetu. Ništa drugo mi ne treba! Vjerujmo u svoj narod - zajedno ćemo pobijediti!

ŽIVIMO HRVATSKU!

Slavonski Brod

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-slavonskom-brodu-povijesn...

Zagreb

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-zagrebu-sluzit-cemo-svome...

Vrgorac

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vrgorcu-zajedno-stanimo-i...