(VIDEO) Predsjednik (i prvi kandidat na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu) Tomislav Karamarko danas je u posjetu gradovima IX. izborne jedinice. Zajedno s njim su i naši kandidati za ovu izbornu jedinicu. Neprestance na terenu - sa svojim narodom i među svojim narodom. Zajedno za jaku Hrvatsku!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednik-karamarko-u-otoccu-i-gos...

KNIN

U kraljevskom gradu Kninu budući premijer se - uoči skupa na središnjem Trgu dr. Ante Starčevića - poklonio žrtvi hrvatskih branitelja. Ispred Spomenika hrvatske pobjede „Oluja '95“ položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Branitelji, u našim ste mislima i molitvama. 

Na središnjem trgu - pobjednički skup. Brojnim okupljenim građanima u govoru se obratio budući premijer.

„Ponosan sam jer sam u IX. izbornoj jedinici - ovdje se vraćam doma. Moja mama je iz Knina, otac iz Kruševa, a ja sam rođen u Zadru. Knin podsjeća na ponos i pobjedu - iako su nas vjekovima pokušali slomiti. Nakon toliko čežnje i patnje prije 25 godina smo - predvođeni dr. Franjom Tuđmanom - ostvarili neovisnu i slobodnu Hrvatsku“, istaknuo je predsjednik Karamarko.

Pobjednička stranka

Potom je podsjetio na težak put prema državnom osamostaljenju i sramotnu retoriku premijera na odlasku. Te SDP-ove laži i obmane, iako su u četiri godine mandata sunovratili gospodarstvo na rub ponora. 

„Knin inspirira i podsjeća na patnje i progone Hrvata kojima smo bili izloženi. No, podsjeća na ponos i na činjenicu da ga se nikad nije uspjelo pokoriti. Hrvatsku smo sanjali - ona je u našim srcima! A sada, nakon 25 godina, za vladu na odlasku Hrvatska je „slučajna država“. SDP poručuje da „Hrvatska raste“ - da, istina je, raste, ali u siromaštvu! Zato moramo izaći na ove izbore i pobijediti“, istaknuo je.

Prisutnima se obratili u govoru i kandidati - direktorica kampanje (i članica Predsjedništva) Josipa Rimac i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Valja naglasiti da su brojni građani oduševljeno zaustavljali budućeg premijera i naše kandidate - razgovarali s njima te se fotografirali za uspomenu.

DRNIŠ

Naši kandidati - predvođeni predsjednikom Karamarkom - u Drnišu su se u centru grada družili s građanima i razgovarali s njima. Kao i u svakom kraju Lijepe Naše - srdačna i iskrena riječ dobrodošlice. Zajedno za jaku Hrvatsku!

ŠIBENIK

Kako u Kninu i Drnišu, tako i u Šibeniku. Pobjedničko ozračje - brojni građani oduševljeno su dočekali budućeg premijera i kandidate na listi Domoljubne koalicije za IX. izbornu jedinicu. Na gradskom trgu održan je skup na kojem se prisutnima obratio predsjednik Karamarko.

„Mi se ne možemo miriti s vrijeđanjima branitelja, ratnih vojnih invalida. Kako oni mogu reći da je Hrvatska „slučajna država“, a toliko smo sanjali neovisnu Hrvatsku. Poručuju da su nas obranili „sirotinja i neškolovani“. Dosta je tog izričaja i vrijeđanja svog naroda! U mandatu ove vlade više je od 100 000 iseljenih, oko 100 000 ugašenih radnih mjesta… A državu su zadužili za 100 milijardi kuna! Lažu i o „rješavanju“ problema nezaposlenih. Ljudi koji bi trebali raditi u Hrvatskoj - otišli su raditi od Kanade do Australije. I nakon svega ova vlada traži od građana još jedan mandat!“, istaknuo je. 

Na skupu su, također, govorili kandidati - direktorica kampanje (i članica nacionalnog Predsjedništva) Josipa Rimac i šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Brokova potpora

A u Krešimirov grad došao je predsjednik Odbora za vanjsku politiku Elmar Brok (Kršćansko-demokratska unija/CDU). Inače, Brok je dugogodišnji zastupnik u EP-u. Prenio je srdačne pozdrave njemačke kancelarke (i predsjednice CDU-a) Angele Merkel te istaknuo kako je ona izrazila veliko zadovoljstvo nedavnim susretom s predsjednikom Karamarkom u Berlinu. 

Kao što znate, predsjednica CDU-a Merkel je dala punu potporu našoj stranci za parlamentarne izbore.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-berlin-kancelarka-merkel-dala-...

„Danas sam tu da podržimo HDZ na izborima za Hrvatski sabor. Čuo sam od kancelarke Merkel da je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bio u posjetu u Berlinu te da je bila zadovoljna posjetom. Smatramo da je Hrvatska jedna od važnih zemalja u Europi koja može pomoći u rješavanju problema unutar Europske unije“, naglasio je, među ostalim, eurozastupnik Brok. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/elmar-brok-dao-punu-potporu-karamark...

VODICE

I u Vodicama - iste slike! Zajedništvo, ponos i domoljublje. Budući premijer i naši kandidati dočekani su s golemim oduševljenjem građana. Pobjeđujemo! - moglo se čuti od mnogih. Uistinu, Domovina diše kao jedno - za pobjedničku snagu HDZ-a i Domoljubne koalicije. Domovini ćemo vratiti dostojanstvo, a hrvatskom čovjeku omogućiti da na svojoj grudi pošteno živi od svog poštenog rada. To je naš zavjet i naša obveza. 

(FOTO: Martina Cvek)