Rečeno - učinjeno. Kako je i bilo najavljeno 13. rujna na prvoj koordinaciji koalicije desnog centra u novom, peteročlanom sastavu (s HSS-om koji joj se pridružio nakon europarlamentarnih i lokalnih izbora), stranke pobjedničkoga domoljubno-socijalnog bloka počele su sinkronizirati akcije i javne istupe te se usuglašeno pripremati za izbore. Koji god se prvi raspisali, svejedno, redoviti europski ili prijevremeni parlamentarni.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/koalicija-desnog-centra-zajednica-st...

Među inim, koalicija je posvjedočila jedinstvo i na Dan neovisnosti 8. listopada, kada su vodstva pet stranaka zajednički, u snažnoj simboličkoj gesti, položila vijence i na Zidu boli i na grobu dr. Franje Tuđmana - utemeljitelja suvremene, demokratske hrvatske države.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/dan-neovisnosti-ne-trosite-ugled-hrv...

Jučerašnjim, drugim koalicijskim sastankom (iznova održanim u Središnjici HDZ-a) ispunjeno je pak još jedno obećanje - da će se koordinacije pet stranaka redovito održavati na svim operativnim razinama. 

Milanoviću, spasite nas svojim odlaskom!

Kako je priopćeno, predstavnici Hrvatske demokratske zajednice, Hrvatske seljačke stranke, Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević“, Bloka umirovljenici zajedno i Hrvatske  demokršćanske stranke „utvrdili su osnovne smjernice političke suradnje s naglaskom na izradu nacrta zajedničkoga izbornog programa“. Ujedno, „svi koalicijski partneri izrazili su veliku zabrinutost zbog katastrofalne gospodarske politike koju vodi ova vlada“. 

Umjesto zaključka, ponovimo izjavu predsjednika Tomislava Karamarka s prve koordinacije domoljubno-socijalnog bloka:

- Ova je vlast urušila državu ne samo materijalno i gospodarski, nego i ideološki i moralno. Zavladalo je beznađe. Odlučili smo tome stati na put! Naša je koalicija otvorena, još uvijek, i za ostale kojima je na srcu boljitak Hrvatske.