Uvjeren sam da ćemo uskoro, imenovanjem nove Vlade na čelu s gospodinom Oreškovićem, imati tim koji će služiti svome narodu i domovini i koji će znati kako život u Hrvatskoj učiniti boljim! - napisao je, među ostalim, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na svojoj Facebook stranici.

Objavu predsjednika HDZ-a donosimo u cijelosti:

Danas smo u Saboru napravili tek prvi korak na dugom putu provođenja nužnih reformi. Nažalost, neki se ni u tako svečanom trenutku kao što je izbor predsjednika Sabora nisu mogli suzdržati od vrijeđanja i laži, zaboravljajući da je demokracija procedura u kojoj odlučuju birači, a oni kažnjavaju neuspješne.

Nakon što je Predsjednica Republike pokazala da njezina dužnost ne mora biti tek puka formalnost, novi predsjednik Sabora, akademik Reiner, svojim nadahnutim govorom pokazao je kojim putem može ići nova vlast prema sretnijoj i ljepšoj budućnosti. Uvjeren sam da ćemo uskoro, imenovanjem nove Vlade na čelu s gospodinom Oreškovićem, imati tim koji će služiti svome narodu i domovini i koji će znati kako život u Hrvatskoj učiniti boljim.