Vraćamo se u vremena za koja smo mislili da su iza nas. Oni vam bez suda presuđuju. Tipičan primjer tzv. revolucionarnog prava. Mislili smo da je ova mlađa SDP-ova ekipa prava hrvatska, demokratska stranka, no vidimo da nije. Pokazali su svoje boljševičko lice - izjavio je za Novu TV član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić odgovarajući na SDP-ovske politikantski uvrede na račun naše stranke. Na izjave koje predstavljaju flagrantni pritisak Partije na neovisno pravosuđe!

Nema ni istraga ni optužnica ni presuda, nema dokazivanja krivice, nema ni presumpcije nevinosti ni prava na obranu - automatski se proglašavaju krivima svi politički protivnici režima. Oni u koje je Komitet upro prstom, ovisno o svojim potrebama i procjenama. I Titova točka! Zašto gubiti vrijeme na „sitnice“. 

Režimsko-medijska hajka

Tim smo riječima u uvodu članka o gostovanju glavnog tajnika Milijana Brkića u HTV-ovu Dnevniku 3 prokomentirali SDP-ovski orkestrirani napad na HDZ zbog afere HAC. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/brkic-na-htv-u-misli-li-jovanovic-da...

Na konvenciji zadarskog SDP-a, po unaprijed pripremljenom tekstu partijskog agit-propa, Slavko Linić ostrašćeno je ponavljao da je „odgovornost na stranci“ (?), a Željko Jovanović optužio je Karamarka da „izgleda da je kao šef tajnih službi štitio pljačkaše“ - i to premda je po zakonu isključivo DORH ovlašten pokretati istrage i voditi postupke kaznenog progona. Peđa Grbin, Milanovićev ađutant za prljave poslove i zavaravanje javnosti, cerekajući se aludirao je pak da će Kalmeta ubrzo završiti u Remetincu. Jadno!

Partijsko skretanje pozornosti

Jučer je u Dnevniku Nove TV na uvrede iz SDP-a, kako ih je s pravom nazvala sama novinarka, odgovorio i član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić:

- SDP-ovci to izjavljuju iz dvaju razloga. Jedan je da bi prekrili nesposobnost, neodgovornost, neznanje, nekompetentnost ove Vlade, a drugi je da bi prekrili sukobe unutar svoje partije. Takve nam osobe neće dijeliti moralne lekcije! Neka se uhvate onog za što su i dobili mandat, neka se pobrinu da im BDP ne padne osmi kvartal za redom!

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/sdp-je-skinuo-svoje-maske---308754.ht...

Grbinovu uvredljivu izjavu (sintagma Nove TV) osudio je kao sramotno, flagrantno miješanje politike u neovisno pravosuđe, kao partijsko-totalitaristički pritisak na njegov rad: 

- Vraćamo se u neka vremena za koja smo mislili da su iza nas. Oni vam bez suda presude. Tipičan primjer tzv. revolucionarnog prava. Mislili smo da je ova mlađa SDP-ova ekipa prava hrvatska, demokratska stranka, no vidimo da nije. Skinuli su maske! I pokazali svoje boljševičko lice!

Za SDP lopovluk ima stranačku boju 

Po Jovanovićevim i Linićevim subinteligentnim optužbama ispada da je Karamarko, prisjetimo se Brkićevih riječi, štitio i njihove partijske pajdaše koji su odgovorni za kriminal u Riječkim tržnicama!? Ili da je štitio Nenada Stazića dok je godinama ljetovao na Brijunima za samo sedam kuna dnevno!? 

Za razliku od SDP-a, u HDZ-u već dugo ne egzistiraju korupcija i lopovluk. HDZ je, opet za razliku od njih, počistio „mangupe u svojim redovima“. Kada je kriminal u pitanju, HDZ nikada nije vodio računa tko je u kojoj stranci. Primjerice, nedavno je uhićen bivši dekan Pravnog fakulteta u Splitu Boris Buklijaš, visokopozicionirani dužnosnik SDP-a. Ali, nismo čuli Jovanovića da se „hvali“ kako se radi o članu njegove partije. Za SDP lopovluk očito ima stranačku boju.