Zagrebački je gradonačelnik, teatralno se prekriživši, tvrdio da nije nosio nikakav Titov bedž te da će zbog takvih laži tužiti HDZ-ove vijećnike. Snimke, međutim, zorno pokazuju da jedini laže - upravo Bandić.

Na aktualnom satu u zagrebačkoj gradskoj skupštini HDZ-ovi su vijećnici ponovno žestoko kritizirali gradonačelnika Milana Bandića zato što je 24. kolovoza - na nostalgičarskoj manifestaciji pod bizarnim nazivom Dani balkanske ljubavi na jezeru Bundek - nosio bedž s likom Josipa Broza Tita. Skandal je tim veći jer se Bandić dan prije nije udostojio, makar zapalivši svijeću, obilježiti Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima. 

- Jeste li za balkanski ili europski Zagreb? Ispričajte se što ste nosili Titov bedž. I što ste bili na skupu na kojem su vijorile petokrake pod kojima su zaklani premnogi Zagrepčani Broz je jedan od najvećih zločinaca. Ne mogu se veličati simboli komunizma - oštar je bio vijećnik Ivan Ćelić, inače i tajnik Gradskog odbora HDZ-a. 

Bandić je, teatralno se prekriživši, odgovorio da nije nosio nikakav Titov bedž te da zbog takvih laži podnijeti tužbu. Kad su, međutim, predočene snimke s Bundeka, i posljednji su skeptici morali zaključiti da u ovoj priči jedini laže - upravo Bandić. Pri čemu se, još gore, blasfemično pozivao na Oca i Sina i Duha Svetoga.

http://www.24sata.hr/galerija/news/skupstina-je-pocela-zestoko-bandic-ni...

Izgubivši živce, gradonačelnik je u gotovo milanovićevskoj tiradi progovorio o svemu i svačemu - o svojoj ideološkoj širini, o pozitivnim tekovinama ljevice, Domovinskom ratu, „konsenzusu svih opcija“…  No nije odgovorio na jedno jednostavno, ali konkretno pitanje: zašto 23. kolovoza nije odao počast žrtvama svih totalitarnih režima, pa tako i komunizma? 

Uhvaćen u laži, Bandić se čak pokušao pozvati na dr. Franju Tuđmana. Navodno mu je Dražen Budiša rekao da je prvi hrvatski predsjednik bio protiv promjene imena zagrebačkog Trga maršala Tita. Predsjednik zagrebačkog HDZ-a i gradski vijećnik Andrija Mikulić odgovara:  

- Sramotno je da se kada vam to treba, iz populističkih razloga, pozivate na utemeljitelja hrvatske države. Ali bedž s njegovim likom niste nikada okačili na prsa, a zločinca Tita jeste. I to s ponosom. Inače, da je to što vam je navodno prenio Budiša i bilo istina, onda bi za to sigurno postojali ozbiljni državnički razlozi. Ali, danas nakon našeg ulaska u EU, ne postoji nijedan razlog da se ne provede rezolucija EU i ne osude i zločini komunističkoga totalitarnog režima. Na ovim je prostorima nalogodavac  tih zločina Tito, i nije mu mjesto na najljepšem zagrebačkom trgu.  Antifašizam, da - komunistički zločini, ne! To je stajalište HDZ-a.

Završimo s pitanjem s presice koju je prije tri dana održao Gradski odbor HDZ-a: Dragi Zagrepčani, kad ste na izborima zaokruživali Bandića, jeste li znali da je on poklonik Titova lika i djela? 

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/bandic-ignorira-zrtve-komunizma-slavi-m...