(VIDEO) Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač danas je u Središnjici za mnogobrojne medije komentirao reakciju premijera na odlasku nakon što je njemačka kancelarka Angela Merkel upozorila na moguće sukobe u jugoistočnoj Europi, ako dođe do zatvaranja granice između Njemačke i Austrije.

Izjavu dr. Kovača - i odgovore na pitanja novinara - možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

On je taj!

Čuli smo jučer izjavu gospođe Angele Merkel o mogućim sukobima na jugoistoku Europe - ako bi došlo do zatvaranja granice između Njemačke i Austrije. A čuli smo Milanovićevu reakciju. No, zašto reagira? Odgovor je jednostavan - osjeća se prozvanim. On je taj koji svojim balkanskim, svađalačkim ponašanjem prema susjedima - na to smo upozoravali od samog početka izbjegličke krize - stvara sliku o Hrvatskoj kao konfliktnoj i nekooperativnoj zemlji. Ali ne samo Hrvatske, već i šire. Hrvatska može biti pozitivna i konstruktivna, ali može biti negativna, destruktivna i rušilačka. S Milanovićem na čelu vlade - ona je, nažalost, takva!

Hrvatska treba - promjene!

Na čelu vlade je čovjek koji je balkanski političar i balkanizira Hrvatsku. Vraća nas na Balkan. Tako nikada nećemo biti ni pozitivna ni konstruktivna zemlja. Milanović čak i napada gospođu Merkel. Natječe se s njom i kaže da će on djelovati „brže i pametnije od Njemačke“. To je sjajno! Vidjeli smo Milanoviću prije dvije godine s „Lex Perković“ kako djelujete „brzo“ i „pametno“! S ovakvim Milanovićevim ponašanjem - nema budućnosti za Hrvatsku. Hrvatska treba novo vodstvo i temeljite promjene. To će se dogoditi 8. studenog na izborima. 

KAPITULANT BEZ KUĆNOG ODGOJA

A nakon izjave, uslijedila su pitanja novinara. Odgovore dr. Kovača donosimo objedinjeno:

- Milanović je otpočetka stvarao sukobe. Sa Srbijom je ušao u „trgovinski rat“ koji je izgubio pa je na kraju deblokirao granicu. Onda s Mađarima i na kraju sa Slovencima. Upravo je Slovenija inicirala prije dva tjedna konferenciju u Bruxellesu o izbjegličkoj krizi - nakon koje je pokrenuta suradnja. Ne, dakle, na prijedlog Hrvatske - već Slovenije! I pod pritiskom - i Njemačke i Europske komisije. Milanović je sramota za Hrvatsku. Sramoti Hrvatsku kako u Europi, tako u svijetu. Treba ga pitati zašto je uopće reagirao - ako je čist. Po mnogim njegovim izjavama vidimo, nažalost, da je Milanović (i) bez kućnog odgoja.