Međunarodni tajnik HDZ-a dr. Miro Kovač komentirao je za Jutarnji list Milanovićevo odbijanje poziva predsjednika Tomislava Karamarka za postizanjem minimalne suglasnosti i suočavanjem s gospodarskim problemima. Odbijanjem poziva na dijalog - istaknuo je dr. Kovač - Milanović uništava sadašnjost i budućnost naše zemlje.

Prenosimo ključne poruke dr. Kovača:

O Milanovićevu inaćenju

Zar je teško prihvatiti ispruženu ruku? Što je loše u tome? Bilo bi normalno da je upravo gospodin Milanović, kao predsjednik Vlade u protekle tri i pol godine, pozvao gospodina Karamarka na razgovor. 

O brizi za sudbinu zemlje

Kao ni za ogromnu većinu ljudi u Hrvatskoj, briga za sudbinu zemlje nije demagogija. Ako je to za Milanovića demagogija, onda je to žalosno i loše za zemlju. Karamarko je nekoliko puta jasno rekao da bi prihvatio poziv predsjednika Vlade. Poziva nikada nije bilo, pa je on zbog stanja u društvu i teške gospodarske krize odlučio pozvati Milanovića. Poziv Karamarka bio je usmjeren prema budućnosti Hrvatske. Svojim ponašanjem gospodin Milanović, koji usput rečeno želi biti tumač prošlosti, nažalost, uništava sadašnjost i budućnost naše zemlje.

O SDP-ovu skretanju pozornosti izmišljanjem afera

Tko imalo poštuje svoje roditelje, koji su u odmaklim godinama, posudio bi prvi raspoloživi automobil da nekoga od njih preveze u bolnicu... Žalosno je da ova Vlada želi prikriti da se gospodarstvo raspada, da mladi napuštaju zemlju, da smo postali zemlja slučaj, pa onda izmišljaju afere.