Ostojić je kazao da se na Prevlaci gradi izbjeglički kamp. Teško je raspravljati s ljudima kojima je laž normalna pojava i koji se lažima služe u političke svrhe. Čitav niz laži postao je sredstvo političke borbe za Milanovića. Još u kolovozu je Milanović govorio da nemamo nikakvu strategiju. Neorganizirano su ušli su cijelu situaciju. Izbjegličku krizu Milanović je koristio da na neprimjeren način govori o susjednim zemljama. Stav HDZ-a je jasan - moramo spriječiti južnu rutu! - istaknuo je, među ostalim, član Predsjedništva HDZ-a Gordan Jandroković gostujući u emisiji „Novi dan“ na N1 televiziji. S njim je o problemu izbjegličke krize razgovarao voditelj Tihomir Ladišić.

Donosimo Jandrokovićeve ključne poruke:

O Milanovićevim lažima

Ostojić je kazao da se na Prevlaci gradi izbjeglički kamp. Nakon što je to u javnosti registrirano i nakon što je Vlada loše vodila situaciju na istoku, otvorila se opasnost i mogućnost da se isto dogodi i na jugu Hrvatske. Teško je raspravljati s ljudima kojima je laž normalna pojava i koji se lažima služe u političke svrhe. Čitav niz laži postao je sredstvo političke borbe za Milanovića.

O Milanovićevu neredu

Slažem se da smo zemlja dobrih ljudi, ali moramo biti organizirani, a nismo. Još u kolovozu je Milanović govorio da nemamo nikakvu strategiju, Mađarska je počela dizati zid, u početku krize Ostojić govori o 500 ljudi dnevno - sve ono što smo najavljivali se i događa. Imamo nevjerojatnu drskost Milanovića, a istovremeno optužuje druge za svoje propuste. Ovo s Prevlakom je čisti dokaz - opet se optužuje druge da stvaraju histeriju. Neorganizirano su ušli su cijelu situaciju. Bez organizacije, reda, discipline... Moramo štititi svoje interese - idemo prema Schengenu.

O prihvatnom centru na Prevlaci

Postoje snimke o tome da se gradi kamp za migrante, postoji zapisnik sa sastanka. To se događalo, to se događa i danas, ne mogu polemizirati s nekim tko govori neistine. Izbjegličku krizu Milanović je koristio da na neprimjeren način govori o susjednim zemljama. Postali smo taoci i velika je šteta što se izbjeglička kriza događa u predizbornoj kampanji

O zaštiti hrvatskih interesa

Sve te godine koliko Milanović vodi državu mogao je pokazati jasan stav prema Beogradu, a mnogo puta to nije. Ovo sada je isključivo zbog kampanje, spušta se na razinu koja nije normalna za jednog premijera, vrlo se vulgarno izražava - neće svijet stati kada prođu izbori, trebat će nastaviti dobre odnose sa susjedima, a ovo što Milanović radi nanijet će nam velike štete. Poruke iz Beograda su narušile te odnose. Napetost proizlazi iz toga što se mi nismo pripremili za krizu. To je sad jedan začarani krug, ali mene Srbija ne zanima na taj način, zanima me zaštita hrvatskih interesa. Srbija ima svojih problema i nije trebalo doći do ovoga.

O sprječavanju južne rute

Naravno da predsjednik Tomislav Karamarko želi vidjeti što se tamo točno događa. Stav HDZ-a je jasan - moramo spriječiti južnu rutu. Drago nam je da sada i Vlada govori na isti način, ali njima se jednostavno ne može vjerovati.

O datumu izbora

Nama odgovaraju izbori kad god oni bili. Jedva čekamo izbore da u Hrvatskoj dođe do promjena. Ono što danas radi Vlada pokazuje da je krajnje vrijeme da odu.

O SDP-ovu skupu

Bizarno i groteskno. Radili su sve ono čemu su se do jučer smijali. Cijeli taj skup je bio jedna velika laž.

http://hr.n1info.com/a75439/Vijesti/Jandrokovic-Postoje-snimke-o-gradnji...