(VIDEO) Evidentno da je rješenja za švicarski franak - kao i vaučere - imaju za cilj samo jednu stvar, a to je pokušati stvoriti dojam kod socijalno ugroženih kategorija građana da Vlada brine za njih. Mjesec dana prije izbora nastoje „utržiti“ koji glas! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik HDZ-ova Odbora za financije dr. sc. Tomislav Ćorić u izjavi za mnogobrojne medije danas u Središnjici u povodu najnovijih financijskih i socijalnih mjera Milanovićeve vlade. 

Izjavu dr. sc. Ćorića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O Milanovićevoj „brizi“ za siromašne

Riječ je o cijelom nizu kaotičnih komunikacijskih poruka koje dolaze iz pojedinih ministarstava. Nitko ustvari ne zna što se događa. Postavlja se pitanje - zna li netko kako će izgledati rješenje za švicarski franak? Vrlo vjerojatno - ne! Jer rješenje, nažalost, još uvijek nije dorađeno. Dakle, evidentno da je rješenja za švicarski franak - kao i vaučere - imaju za cilj samo jednu stvar, a to je pokušati stvoriti dojam kod socijalno ugroženih kategorija građana da Vlada brine za njih. Mjesec dana prije izbora! Tako nastoje „utržiti“ koji glas. S druga strane, hrvatska javnost - kao i mnogo puta zadnjih godina - tapka u mraku. Pita se kako, na koji način i s kojim ishodom. Nažalost, sve to plaćaju hrvatski građani. 

O deficitu

Prošle godine u rujnu mjesecu objavljeno je da će deficit do kraja godine biti od 12 do 13 milijardi kuna. Na kraju smo svjedočili o deficitu u iznosu od 18 milijardi kuna! Hrvatska će, nažalost, do kraja godine zabilježiti deficit proračuna koji će biti na razini pet posto BDP-a. Hrvatski će deficit ponovno biti jedan od najvećih u EU. Ekonomske aktivnosti ne pokazuju mogućnost da se deficit smanji na razinu o kojoj govore iz Vlade.

O problemu dužnika u švicarskim francima

U javnom prostoru postoji potpuni kaos Vladinu rješenju za dužnike u švicarskim francima. Ono što je evidentno je da se nije uvažavala činjenica da treba sjesti za stol i razgovarati. Vlada, naime, donosi rješenja kako bi se na javnost djelovalo u smislu da ona smatra kao je postignuto rješenje. Jedino čemu svjedočimo u ovom trenutku jest politika sukoba prema svima i sa svima. Politika koja je davno prešla granicu dobro ukusa!