Da nisu izbori, Josipovićev glavni analitičar i jedan od njegovih najbližih savjetnika Dejan Jović i dalje bi s Pantovčaka osporavao hrvatsku neovisnost! Jovićevu smjenu, taj novi igrokaz Milanovićeva predsjedničkog kandidata, komentirao je danas u Gospiću predsjednik Karamarko:

Josipović & Jović - komplementarni!

- G. Josipović je prije pet godina izabrao toga svog savjetnika i svakako da ga on jako, jako dobro poznaje. Josipović dobro zna da je Dejan Jović protivnik hrvatske neovisnosti i da je već više puta istupao s tih pozicija - podržavajući čak Miloševića. Josipović i Jović očito su politički komplementarni! Josipović je dužan ispričati se hrvatskim građanima zbog selektiranja upravo takvog sastava svojih savjetnika!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-josipovic-je-i-prije-pet-godin...

No umjesto da se ispriča hrvatskim građanima, što bi bio minimum pristojnosti, Josipović je odgovarajući predsjedniku HDZ-a pribjegao - neistini. „Podsjetio bih da je g. Jović bio savjetnik kandidatkinji za predsjednicu Republike gospođi Kolindi Grabar Kitarović dok je bila ministrica“ - ustvrdio je Milanovićev kandidat. 

Istinom na Josipovićevu neistinu

Na Josipovićevu je pak neistinu uzvratio dr. Miro Kovač, čelnik Izbornog stožera HDZ-a za izbor Predsjednika/Predsjednice RH. Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti: 

Dejan Jović nikada nije bio ni savjetnik, a kamoli glavni analitičar Kolinde Grabar Kitarović dok je obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova i europskih integracija. 

Dejan Jović bio je vanjski konzultant s kojim je ugovor bio potpisao tadašnji hrvatski veleposlanik u Londonu, uz suglasnost prethodnog ministra. A taj je ugovor raskinula upravo Grabar Kitarović.

Uostalom, te se dvije pozicije Dejana Jovića nipošto ne mogu uspoređivati - kao što to čini aktualni predsjednik RH i SDP-ov predsjednički kandidat kako bi pokušao skrenuti pozornost javnosti s vlastite odgovornosti.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-da-pred-nama-nisu-izbori-josip...

Uistinu se, dodajmo, dvije Jovićeve pozicije ne mogu uspoređivati: za razliku od vanjskog konzultanta na ugovoru, glavnom analitičaru i jednom od najbližih savjetnika Predsjednika RH dostupne su sve državne tajne, i one najpovjerljivije.