(VIDEO) Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas boravi u Ličko-senjskoj županiji. Posjetila je Otočac, gdje je obišla siranu Runolist, potom se družila s građanima, osluškivala njihove brige, posjetila vrijedne mlade volontere na štandovima koji prikupljaju potpise, ali i odgovarala na pitanja okupljenih novinara.   

Komentirala je, među inim, katastrofalnu gospodarsku i socijalnu situaciju u koju nas je dovela Milanovićeva nesposobna vlada, Josipovićeve obmane javnosti, „rješavanje“ korupcije u predizborno vrijeme… 

O „radu“ Milanovićeve vlade

Hrvatska je dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi. Devedeset posto građana Hrvatske će reći da Hrvatska ide u krivom smjeru i da su glavna pitanja koja ih muče problem nezaposlenosti, životnog standarda, plaća, mirovina… Sve međunarodne institucije, počevši od EK, kažu da idemo prema bankrotu. Vlada to apsolutno neozbiljno shvaća. Iz gospodarstva im dajem apsolutnu jedinicu! 

O „ rješavanju“  korupcije u predizborno vrijeme

Što se tiče pravosuđa, možda se i vide neki pomaci, ja sam za nultu stopu tolerancije protiv korupcije i apsolutnu neovisnost pravosuđa. Međutim, vrlo mi je simptomatično da se otvaraju pitanja korupcije u predizborno vrijeme. Kao predsjednica želim da pravosuđe, državno odvjetništvo, bude neovisno, nepristrano i objektivno te  da se protiv korupcije bori cijelo vrijeme, a ne u predizborne svrhe. Jučer smo dobili indeks korupcije, Hrvatska je nažalost među pet najkorumpiranijih država u EU, što govori kakvu ocjenu možemo dati pravosuđu. 

O Josipovićevom nečinjenju

Josipović nije učinio ništa, apsolutno ništa, zavarava narod time što kaže da nema nikakvih ovlasti. To nije točno. Predsjednik, odnosno predsjednica, ima vrlo jasne ovlasti, određene Ustavom , ali i činjenicu da je izabran od naroda - glas naroda, moralna vertikala, korektivni čimbenik i arbitar u političkim procesima u Hrvatskoj. Njegova je dužnost bila pozivati i prozivati vladu na odgovornost, on to nije činio. Prema tome, Josipović je danas sukrivac za katastrofalno gospodarsko i socijalno stanje u kojem se nalazi RH.

Cijelu izjavu Kolinde Grabar-Kitarović možete pogledati na linku Kolinda.tv: http://www.kolinda.tv/play/13399/vlada-zasluzila-cistu-jedinicu?language=hr