Pitamo se zašto natječaj za obnovu domova nije raspisan barem pola godine ranije kako bi se radovi izvodili preko ljeta kad studenti ne borave u domovima?! Vlada je preko Ministarstva obrazovanja i sporta namjerno tempirala početak radova pred kraj ljeta kako bi obnova bila gotova neposredno pred parlamentarne izbore kada bi Milanović mogao na konto pribrojati određene političke poene! - stoji, među inim, u priopćenju Mladeži HDZ-a o korištenju studenata - odnosno obnove studentskih domova - od strane vladajućih, u predizborne svrhe.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Vlada RH u dogovoru s Ministarstvom obrazovanja i sporta koristi studente odnosno obnovu studentskih domova u predizborne svrhe! Naime, premijer Milanović je delegirao potpisivanje ugovora o izvođenju radova za obnovu studentskih domova za 21. kolovoza 2015. godine. 

Pitamo se zašto natječaj za obnovu domova nije raspisan barem pola godine ranije kako  bi se radovi izvodili preko ljeta kad studenti ne borave u domovima?! Mnogi će reći ništa čudno, što drugo očekivati od ovako aljkave i nesposobne Vlade?! 

Međutim, u pozadini se krije nešto perfidnije i pokvarenije. Vlada je preko MZOS-a namjerno tempirala početak radova pred kraj ljeta kako bi obnova bila gotova neposredno pred parlamentarne izbore kada bi Milanović mogao na konto pribrojati određene političke poene.

Sramotno je kako ova Vlada pokušava postići politički uspjeh preko leđa 4.500 studenata koji su ostali bez krova nad glavom! Posebno boli takva bešćutnost jer pokazuju da su spremni poslati budućnost Hrvatske na ulicu u sklopu predizborne kampanje. Pozivamo Vladu na odgovornost i očitovanje o ovom slučaju.