Predsjednik Tomislav Karamarko sastao se danas u Münchenu s prof. dr. sc. Siegfriedom Schoenherrom, glavnim koordinatorom IFO instituta zaduženim za projekt gospodarskog programa, koji su stručnjaci HDZ-a u posljednje dvije godine kreirali u suradnji s tim njemačkim institutom. 

Sadržajna i uspješna suradnja

Predsjednik Karamarko se još jednom zahvalio tom najpoznatijem njemačkom ekonomskom institutu na sadržajnoj i uspješnoj suradnji. Dogovoreno je da će se suradnja nastaviti i kada Domoljubna koalicija preuzme odgovornost za upravljanje Hrvatskom. 

„Radi se o svojevrsnom stručnom praćenju provedbe određenih ekonomskih modela i mjera kako bismo bili sigurni da ćemo ostvariti ciljeve“, rekao je predsjednik Karamarko. 

Prof. dr. sc. Siegfried Schoenherr tijekom razgovora pohvalio se HDZ-ovu izaslanstvu kako su i IFO institut i njegov čelni čovjek prof. dr. Hans-Werner Sinn svrstani na prvo mjesto najutjecajnijih u Njemačkoj. 

Prioritet - nova radna mjesta

Nakon razgovora, predsjednik Karamarko potvrdio je informaciju - koja se danas pojavila u nekim medijima - kako smatra da su plaće premijera, ministara i saborskih zastupnika previsoke u odnosu na prosječne plaće od kojih žive naši građani. 

Najavio je da će njegov prvi prijedlog kao budućeg premijera biti da se premijeru, ministrima i saborskim zastupnicima plaće svedu u realne okvire. Potvrdio je za Hinu da je jučer na sva tri tijela stranke poručio stranačkim kolegama da zastupnička mjesta na koja pretendiraju, ali i sva ostala, zahtijevaju puno rada i odricanja, a da će plaće ubuduće sigurno biti primjerenije u odnosu na one prosječnog hrvatskog građanina. 

„Kad građanima omogućimo veće plaće i radna mjesta, tek onda ih možemo povećati i sebi“, kazao je predsjednik HDZ-a.