(VIDEO & PHOTO) U prepunoj dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir svečano je obilježena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u toj ZG gradskoj četvrti. Brojne članice i članovi te simpatizerke i simpatizeri naše stranke gromoglasnim su pljeskom pozdravili predsjednika Plenkovića te kandidatkinje i kandidate Zelene skupine HDZ-a za izbore za Europski parlament, koji su svoju turneju na istoku Zagreba sinoć zaključili dolaskom na proslavu rođendana maksimirskog HDZ-a.

https://www.hdz.hr/vijest/lokalne/zahvaljujuci-eu-sredstvima-diljem-lijepe-nase-gradimo-prosirujemo-i-obnavljamo-vise

Nakon uvodnog pozdrava domaćina Stanka Gačića, predsjednika HDZ-a Maksimir, te obraćanja naših kandidata Karla Resslera i Stjepana Adanića, govore su održali predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković te prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a dr. sc. Andrija Mikulić.

Njihove govore možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

PLENKOVIĆ: Pred svima je izbor između snažne & sve razvijenije RH te, s druge strane, izolacije, kaosa & nazadovanja!

Golema je politička odgovornost HDZ-a - najveće, najsnažnije, stožerne hrvatske stranke - i naše, HDZ-ove Vlade. Na EU izborima za mjesec dana želimo i hoćemo, zajedno, opet pobijediti kako bismo nastavili s više nego dobrim ekonomskim trendovima, s iskoracima naprijed i promjenama na bolje!

Hrvatska ima 96.000 radnih mjesta više nego na početku našeg mandata, ostvarili smo proračunski plus unatoč plaćanja jamstava koje je izdala SDP-ova Vlada! Istodobno, rekordno smanjujemo javni dug - premda smo u 3 vala porezne reforme rasteretili građane i gospodarstvo za 6.5 milijardi kuna! Ako tome dodamo još 2 milijarde kuna u tri vala rušenja administrativnih barijera, ukupno smo zemlju rasteretili za - 8,5 milijardi kuna!

Spriječili gospodarski kolaps!

Naša je Vlada imala i znanja i hrabrosti stvoriti okvir kako bi se spriječio kolaps Agrokora, a time i čitavog gospodarskog sustava. Malo je tko želio stati iza naše ideje, ali danas, kad podvučemo crtu, činjenica jest da su sva radna mjesta ostala, da su svi OPG-ovi isplaćeni, a ostali dobavljači dobili vremena stati na noge.

Važno je istaknuti i da smo, osim za Agrokor, našli rješenje i za Petrokemiju u Kutini. Ne razbacujemo se i ne zadužujemo sebe i buduće generacije, imamo zdravi gospodarski rast, što je važna karakteristika svakog dobrog upravljanja.

Izbori za smjer zemlje

Nadolazeći su izbori bitni i radi nacionalnih interesa, koji se danas snažno štite upravo učinkovitim povlačenjem europskih sredstava, korištenjem benefita koje nam pruža EU - dovoljno je spomenuti Pelješki most, Projekt Slavonija, ZG rotor, opremanje policije koja čuva našu graničnu od ilegalnih migracija i gradnju 500 vrtića diljem Lijepe Naše! - te kvalitetnim pozicioniranjem RH na međunarodnoj sceni.

Ovo su izbori na kojima se određuje smjer zemlje i naša budućnost! Pred našim je sugrađanima i svima nama izbor između snažne i gospodarski sve naprednije Hrvatske u razvijenoj i sigurnoj Europi - ondje gdje ju je želio i dr. Franjo Tuđman! - te, s druge strane, onih koji nude samo nered, izolaciju i nazadovanje! Da, mislim na okašnjele i kvazi „suvereniste“ koji nisu bili akteri nijednog važnog procesa u zadnjih 30 godina, koji podmetanjima i svjesnim lažima nastoje otvarati teme koje je HDZ već riješio u ova 3 desetljeća! Kao da su u upali u vremeplov, poput filma Back to the Future!

Zajedno po još jednu pobjedu!

Nije svejedno tko vodi Hrvatsku i tko sjedi u Europskom parlamentu. To moraju biti ljudi koji jako dobro razumiju kontekst, trenutak Hrvatske, razvojne ciljeve, znaju europske procedure pravo i ne sipaju floskule.

Čvrsto oslonjeni na ostavštinu dr. Tuđmana i HDZ-ova postignuća, a usmjereni prema budućnosti i spremni odgovoriti na suvremene izazove, zajedno i odvažno idemo po još jednu izbornu pobjedu! ZA Hrvatsku ZA generacije!

MIKULIĆ: Bez naše Vlade, nijedan grad ne bi mogao niti pomisliti na kapitalne projekte poput Rotora Remetinec ili Nacionalne dječje bolnice!  

Maksimir zovemo i gradskom četvrti projekata, u kojoj HDZ-ovu organizaciju već 15 godina marljivo vodi Stanko Gačić - koji je ujedno i predsjednik VGČ-a. Megarotor, OŠ Bukovac, pretvaranje perivoja Kozjak u Javni park zdravlja, uređenja dječjih igrališta, sanacija ulica… niz je naših projekata, velikih i „malih“, koja smo pokrenuli i koja realiziramo - jer HDZ sluša potrebe građana!

https://www.hdz.hr/vijest/eu/50-milijuna-kuna-bespovratnih-eu-sredstava-za-dnevne-bolnice-kirurgije-kb-dubrava

A njih itekako sluša i naša, HDZ-ova Vlada na čelu s predsjednikom Plenkovićem, bez koje nijedan grad ne bi mogao niti pomisliti na kapitalne projekte poput Rotora Remetinec ili Nacionalne dječje bolnice! Samo zajednički, s potporom Vlade i sredstvima iz EU fondova, možemo postići gospodarski rast i razvoj kakav želimo.

HDZ je najjača stranka u državi, moderna i odlučna, s mladim i obrazovanim kadrom, u kojoj dijelimo zajedništvo od vrha pa sve do posljednjeg člana. I na ovim izborima pobijedit će oni koji su sposobni štititi hrvatske interese, oni koji su brinuli i koji brinu o hrvatskom narodu, o našoj tradiciji, o demokršćanskim vrijednostima i o - svim generacijama! Pobijedit će HDZ!