Afere Sabo i Lovrić Merzel svjedoče da neke teorije g. Milanovića padaju u vodu. Mislim prije svega na teoriju da su oni tobože Bundesliga, a da je HDZ druga liga. Uostalom, na našoj su listi, koju predvodi Andrej Plenković, kandidati koji su se dokazali u Europarlamentu, koji uživaju respekt naših inozemnih prijatelja. To je pobjednička lista. Na njoj je predstavnik i umirovljenika, i iseljeništva, i Hrvata iz BiH. Jedina smo lista koja je visoko, sedmo mjesto dala i jednome viđenijem branitelju - istaknuo je predsjednik HDZ-a u Čakovcu

Predsjednik Karamarko večeras je u Čakovcu (Centar za kulturu), uoči proslave 24. obljetnice HDZ-a u Međimurskoj županiji, dao kraću izjavu za medije.

O LOVRIĆ MERZEL

Još jedan član Predsjedništva SDP-a ima problem kao i Sabo. Neka DORH radi svoj posao, uvijek smo podupirali rad pravosudnih tijela, kao i policije. U svakom slučaju, neke teorije g. Milanovića vrlo brzo i sigurno padaju u vodu. Mislim prije svega na teoriju da su oni tobože prva liga, Bundesliga, a da je HDZ i neka druga liga. To je utopija, iluzija u kojoj su živjeli. Vidimo da nisu imuni na nepodopštine, na moguće malverzacije u gospodarstvu ili u radu državne uprave. Ali, nemojmo prejudicirati, ne volim komentirati postupke koji su u tijeku.

Što se tiče Milanovićeve izjave da „vjeruje suradnicima“, premijer ništa drugo niti ne može reći. No mislim da će se vrlo brzo razočarati u suradnicima.

O HDZ-ovoj KOALICIJSKOJ LISTI 

Sastavili smo je s partnerima, a nositelj je g. Andrej Plenković. Što se tiče HDZ-a, na njoj je naš dream team, ljudi koji su se dokazali i profilirali svojim radom u Europarlamentu, koji uživaju respekt naših inozemnih prijatelja i kolega u EP-u. To je pobjednička lista. Na njoj je predstavnik i umirovljenika, i iseljeništva, i Hrvata iz BiH. Jedina smo lista koja je visoko, sedmo mjesto dala i jednome viđenijem branitelju. No njegovo ćete ime doznati u petak, na predstavljanju liste.

Cijeli govor predsjednika Tomislava Karamarka na 24. obljetnici osnutka HDZ-a Međimurske županije pogledajte u nastavku: