Potpredsjednik Vlade RH, ministar obrane i član predsjedništva HDZ-a general Damir Krstičević u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" čestitao je svim pripadnicama i pripadnicima HV-a 28. godišnjicu Oružanih snaga RH.

Hrvatski narod uz svoju vojsku!

Prisjetio se pritom prvog postrojavanja Zbora narodne garde na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu:

- Hrvatska vojska je stvorena u Domovinskom ratu, a nije naslijeđena kao neke druge vojske iz nekih drugih država. Kruna Domovinskog rata akcije su Bljesak i Oluja!

Istaknuo je da je Hrvatska vojska moćna, respektabilna, poštovana. Hrvatski narod voli Hrvatsku vojsku:

- Naša je Vlada učinila je sve za vojsku - od povećanja proračuna do višeg standarda naših vojnika, dočasnika i časnika. Zajedno smo obnovili Hrvatsku vojsku, vratili joj sjaj iz Domovinskog rata, a hrvatskim vojnicima dostojanstvo. HV je jamac mira i sigurnosti u Republici Hrvatskoj - spremni smo odgovoriti na sve sigurnosne izazove!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/hrvatskoj-vojsci-vracen-je-sjaj-kakav-je-imala-u-domovinskom-ratu

Snažni smo, jaki & spremni!

Osvrćući se na jučerašnje napetosti na sjeveru Kosova, Krstičević je konstatirao da je jasno da živimo u nestabilnom okruženju. Zato je naša zadaća razvoj i modernizacija Hrvatske vojske:

- Vidim da neki spominju Oluju. Svakom tko se usudi napraviti nešto loše protiv Hrvatske dogodit će se Oluja! Snažni smo, jaki i, ponavljam, spremni odgovoriti na sve izazove.

Napomenuo je da je fokus HDZ-ove Vlade bio u dizanju obrambenog proračuna jer je on zadnjih sedam godina prije našeg mandata bio u padu:

- Vratili smo ljudima materijalna prava koja su im bila oduzeta. Dali smo im primjerene naknade, dodatak na stražu, dežurstvo, poboljšali prehranu i opremljenost…

Vukovar, Perešin, obrambena industrija…

General Krstičević govorio je i o povratku Hrvatske vojske u Vukovar, Ploče, Sinj i Varaždin te uskoro u Pulu, o povratku aviona Rudolfa Perešina, povećanom interesu za pohađanje vojnih škola, omjeru djevojaka i mladića u HV-u, nabavci novih bojnih zrakoplova, sve propulzivnijoj hrvatskoj obrambenoj industriji…

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/povratak-pobjednika-prica-o-rudolfu-peresinu-i-njegovom-mig-u-prica-je-o-hrvatskoj

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/partnerstvo-s-gospodarstvom-s-hrvatskim-proizvodacima-vojne-opreme-potpisani