Nikad u povijesti Hrvatske nije bilo većeg demografskog pada, nikad manje rođenih. Dokazano nesposobna Vlada je osim katastrofalnih gospodarskih rezultata, velikog broja iseljavanja mladih i školovanih ljudi, dovela Republiku Hrvatsku i do demografskog sloma - jedna je od ključnih poruka iz priopćenja koje je uime HDZ-ova Odbora za obitelj i mladež javnosti uputio predsjednik Odbora mr. sc. Stjepan Adanić.

Priopćenje pod nazivom „Demografski slom“ prenosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički:

Alarmantni demografski pad

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u 2014. godini rođeno je 39.596 djece, a umrlo je 52.427 osoba, prirodni pad je -12.831 osoba. Ovi podaci zvone na uzbunu. Nikad u povijesti Hrvatske nije bilo većeg demografskog pada, nikad manje rođenih. Dokazano nesposobna Vlada osim katastrofalnih gospodarskih rezultata, velikog broja iseljavanja mladih i školovanih ljudi, dovela je Republiku Hrvatsku i do demografskog sloma.

Milanovićeva politika krize i kaosa

Od trenutka preuzimanja vlasti krajem 2011. godine do današnjeg dana, aktualna Kukuriku vlast na čelu s Milanovićem uporno generira politiku krize i kaosa u Republici Hrvatskoj. Gdje god pogledamo oko sebe - od gospodarstva, vanjske politike, obrane, obiteljske politike do obrazovanja - situacija je teška i neizdrživa. Na svim područjima društvenog života vladajuća politička kasta proizvodi krizu i kaos. 

SDP-ova vlada - kombinacija neznanja i nerada

Nadležno ministarstvo socijalne politike i mladih koje vodi ministrica Milanka Opačić ne zna napraviti ni Obiteljski zakon, koji im je Ustavni sud zbog velikog niza primjedbi bio prisiljen u cijelosti suspendirati, a demografsku politiku uopće nemaju. Kombinacija neznanja i nerada u aktualnoj vladi rezultirala je i katastrofalnim rezultatima, koji se, nažalost, prelamaju na leđima građana Republike Hrvatske. 

Beznađe u društvu

Umjesto da aktualna vlast demografsku, uz gospodarsku i regionalnu razvojnu politiku, proglasi  „pitanjem svih pitanja“ i da na tom tragu ostvaruje pozitivne gospodarske pomake, ona svojim „radom“ stvara nove nezaposlene, socijalne slučajeve, bavi se podmetanjima, politikantstvom, zapošljavanjem podobnih, društvenim podjelama. Ukratko - stvara potpuni kaos i beznađe u društvu.