Kukuriku koalicija za sve vlastite neuspjehe traži krivicu u drugima, a zaboravlja da je na vlasti već dvije godine i da nije napravila ništa. Nepodnošljiva je razina njihove prepotentnosti: uvjereni su da su najbolji na svijetu!? No očito ni predsjednika RH ne zabrinjava teška gospodarska situacija jer i dalje, unatoč našim višestrukim pozivima, ne traži održavanje izvanredne sjednice Vlade - u Vinkovcima je istaknuo predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. 

Gradsko kazalište Joze Ivakića sinoć je bilo pretijesno za sve koji su htjeli doći na svečanu proslavu 24. obljetnice osnutka HDZ-a za bivšu općinu Vinkovci. Grad na Bosutu, grad u kojem je naša stranka na vlasti neprekidno od stvaranja suverene i samostalne Hrvatske, pohodio je tom prigodom i  predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. Prenosimo središnji dio njegovoga emocijama nabijenog govora: 

Milanovićev paralelni svemir

Nije samo Slavonija ugrožena - ugrožena je cijela Hrvatska! Ugrožena je neradom i nesposobnošću Vlade koja za sve vlastite neuspjehe traži krivicu u drugima - posebice u HDZ-u od prije pet, deset ili petnaest godina - a zaboravlja da je na vlasti već dvije godine i da u tom razdoblju nije napravila ništa. Svi gospodarski i financijski trendovi negativni su već duže vrijeme, ali se Kukuriku koalicija ponaša kao da je se to ne tiče. 

Osmi kvartal za redom pada BDP, a oni se sastaju po toplicama i pršte od narcisoidnosti. Nepodnošljiva je razina prepotentnosti koja isijava iz ove vlade: uvjereni su da su najbolji na svijetu te namjeravaju i dalje upropaštavati ovu državu. A to je jedino, mora se priznati, što dobro i temeljito rade. Od petka poslije podne do danas bez posla je u Hrvatskoj ostalo novih 1071 građana.

Ideološki spinovi

 HDZ želi biti konstruktivna opozicija te sam zato i pozvao premijera Milanovića da rekonstruira Vladu i dovede stručnjake koji znaju raditi posao. Oni to, međutim, neće. Neka napokon kažu što će poduzeti idućih mjeseci i i neka se predsjednik Josipović već jednom uključi! 

Očito ni njega ne zabrinjava teška gospodarska situacija jer i dalje, unatoč mojim višestrukim pozivima, ne koristi svoje ustavne ovlasti i ne traži održavanje tematske sjednice Vlade. Ali, oni i dalje „šilje“ ideološke teme i svađaju se oko definicije braka kako bi pokušali skrenuti pozornost s gospodarske katastrofe u koju su nas doveli.

BURILOVIĆ: Vlada - maćeha Slavoniji

Iz niza vatrenih govora stranačkih dužnosnika, s proslave obljetnice izdvajamo i riječi predsjednika Gradskog odbora HDZ -a Vinkovaca Luke Burilovića: 

- Stvorili smo ne drugi, ali drukčiji HDZ, koji se vratio svojim korijenima. Neki od naših bivših članova opravdano su pred licem pravde, ali zbog njih nitko ne smije prozivati i blatiti cijeli HDZ! Kao što to u svojoj nemoći i panici čini ova vlada, koja se prema Slavoniji ponaša poput maćehe. Nužni su prijevremeni parlamentarni izbori, treba čim prije promijeniti nenarodnu, neokomunističku vlast!