Spriječiti pobjedu HDZ-a jedini je razlog zbog kojeg - ističe Andrija Mikulić - slažu i preslaguju Savez za Hrvatsku. No kako to neće spasiti Socijaldemokratsku partiju, tako ni Nacionalni forum Nikice Gabrića neće pomoći Ivi Josipoviću da osvoji novi predsjednički mandat. 

S obzirom na mnogobrojne novinarske upite, član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić uime Stranke dao je izjavu o osnutku Saveza za Hrvatsku. Izjavu donosimo u cijelosti, s pitanjem koje je postavila ekipa HTV-a:

- U Hrvatskoj su i prije pokretane razne inicijative kojima se htjelo oslabiti Hrvatsku demokratsku zajednicu kao najjaču, stožernu hrvatsku stranku. No to im nije uspjelo. Tako i ovaj današnji savez mogu slagati i preslagivati koliko god žele, ali ni to neće spasiti SDP od poraza na izborima. Kao što ni Gabrićev forum neće pomoći Josipoviću da osvoji novi predsjednički mandat.

* Zar mislite da je taj savez osnovan kako bi se spriječila pobjeda HDZ-a?

- Naravno, po izjavama njegovih čelnika itekako se vidi protiv koga su. Najveći im je trn u oku HDZ. Ali, ponavljam, ni to neće spasiti SDP od poraza na idućim izborima.