Buduća predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović sudjelovala je jučer u dupkom punoj gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu na stranačkoj klauzuri za Varaždinsku županiju. No, prije sudjelovanja na samoj klauzuri obišla je Varaždin i Ivanec, družila se i razgovarala s brojnim građanima.

Petogodišnja odlučna šutnja...

Grabar Kitarović na klauzuri je u govoru pred stranačkim članstvom pažnju posvetila krucijalnim problemima u gospodarstvu, ali i Josipovićevu grijehu nečinjenja. Jezgrovito i jasno je poručila da nitko nema pravo stajati po strani i gledati kako nam zemlja propada.

- Aktualni predsjednik Ivo Josipović pet godina gleda i čeka. Ako ne može ništa učiniti, neka se makne s Pantovčaka! Jer, nema ništa kako od njegove „nove pravednosti“, tako ni od „Druge Republike“, koja je carevo novo ruho. Ali ni od „novih temelja“, koji Hrvatskoj ne trebaju. Hrvatska se nalazi u dubokoj krizi, prije svega gospodarskoj i socijalnoj, ali poznati su temelji na kojima Hrvatska počiva. To je prije svega Domovinski rat u kojem je poginulo više od 15.000 branitelja. A danas branitelji prosvjeduju u Zagrebu da bi ukazali na svoje probleme!

... predsjednika na odlasku

- Izvest ću zemlju na pravi put, nakon toliko godina lutanja i vrludanja. Aktualni predsjednik na odlasku ima na svojoj strani veliki dio medija, više od 150 ljudi u Uredu predsjednika i državni protokol, ali ja imam vas i sve hrvatske građane na svojoj strani.

Istaknula je potom da neće dopustiti novi egzodus mladih iz zemlje jer to nije Hrvatska kakvu smo sanjali. Stoga će HDZ nastaviti pobjednički niz na izborima - pobijedit ćemo i na predsjedničkim!

- Ovo je Hrvatska. Nikakva regija ili region, za što se zalaže Josipović! Tuđe poštujemo, ali trebamo voditi računa o svojim nacionalnim interesima, kao i interesima Hrvata u BiH i Srbiji. Ali, ne onako kako to radi aktualna vlast - s pozicije slabijeg. Kao buduća predsjednica Hrvatske, mijenjat ću i vanjsku politiku, vodeći prije svega računa o hrvatskim nacionalnim interesima, što znači da trebamo naći svoje zasluženo mjesto u EU i NATO-u. 

Do pobjede!

- Jamčim vam i da ću biti socijalno osjetljiva predsjednica - moramo osigurati međugeneracijsku solidarnost. Ona uključuje i prekvalifikacije za branitelje, pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kao i poduzetništvu koje stvara nova rada mjesta. Moramo preokrenuti Hrvatsku u ponosnu zemlju, za što imamo sve uvjete. Vidim da se nada vraća i vjerujem u konačnu pobjedu!

Na stranačkom druženju govorili su i član Predsjedništva HDZ-a Josip Križanić, predsjednik varaždinskog županijskog HDZ-a Anđelko Stričak i gradskog Marijan Kovačić.

Više fotografija iz Varaždinske županije pogledajte na: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.688024091296632.1073741919.406...