Zajednička lista svih stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora, procjenjuje se, dobila bi čak 90 posto glasova naših sunarodnjaka na nadolazećim izborima u BiH, što bi onemogućilo svaki pokušaj formiranja vlasti bez legitimno izabranih predstavnika hrvatskoga naroda.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održali su u Zagrebu još jedan od svojih redovitih susreta. Nastavak je to niza uspješnih razgovora dvojice predsjednika i suradnje dviju sestrinskih stranaka.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-i-covic-zajedno-za-ravnopr...

Dvojica predsjednika apsolutno su suglasna da se ustavnim promjenama u BiH napokon treba implementirati potpuna konstitutivnost hrvatskog naroda.  Članstvo Hrvatske u EU povijesna je prilika da BiH ubrza svoj europski put. Što će itekako ovisiti, kako je već više puta napomenuo Karamarko, o položaju hrvatskog naroda. Ravnopravni Hrvati ključ su stabilne i euroatlantske BiH. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-u-sarajevu-buducnost-bih-v...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/karamarko-u-medugorju-o-polozaju-hrv...

Na susretu se razgovaralo i o nadolazećim izborima u BiH: zajednička lista svih stranaka članica Hrvatskog narodnog sabora, procjenjuje se, dobila bi čak 90 posto glasova naših sunarodnjaka, što bi onemogućilo svaki pokušaj formiranja vlasti bez legitimno izabranih predstavnika hrvatskoga naroda.