Glasnogovornik Kluba zastupnika HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Gordan Jandroković u izjavi za mnogobrojne medije danas se u Središnjici HDZ-a osvrnuo na aktualne političke događaje. Među inim, na Milanovićevo „idite vani na školovanje“ i sjajne rezultate prijevremenih izbora u Vrgorcu.

Jandrokovićevu izjavu možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O MILANOVIĆEVU „IDITE VANI“

U ovome trenutku - kada je tako velika brojka onih koji odlaze iz Hrvatske - neprimjereno je govoriti na taj način. Predložili bismo mu da on malo ode izvan Hrvatske - ali ne policijskim helikopterom i državnim avionom! Nego - na vlastiti račun!

O POBJEDI U VRGORCU

HDZ - 45 posto; SDP - 14 posto! Skoro kao u „anketama“ - koje svaki mjesec gledamo. Izvanredan rezultat! A koji pokazuje kakvo je stanje na nacionalnoj razini - HDZ je vrlo zadovoljan! Zahvaljujemo svima na potpori i na velikoj izlaznosti građanki i građana Vrgorca. U drugom krugu očekujemo pobjedu našeg kandidata. Siguran sam da ćemo formirati većinu u Gradskom vijeću Grada Vrgorca. 

O GOSPODARSKOM PROGRAMU

Naš gospodarski program ćemo pokazati kada za to dođe vrijeme. Bilo bi dobro da konačno i SDP i Milanović kažu kada će raspustiti Hrvatski sabor - da bi Predsjednica RH mogla raspisati izbore. To je prvi je korak - lopta je na njihovoj strani! Sada je već kraj parlamentarne sezone ljetnog zasjedanja, no još uvijek ne znamo kada će biti izbori. To je i nekorektno i nedemokratski! Očekujemo da što prije otkriju datum izbora - onda ćete imati sve relevantne informacije o našem programu. On je spreman i gotov. Izišli smo sa smjernicama - ali dozvolit ćete da je naše demokratsko pravo tražiti od druge strane da raspiše izbore da bismo mogli javnost u potpunosti informirati o sadržaju.

O POTENCIJALNIM KOLICIJAMA

U zadnje vrijeme primjećujemo da je SDP spreman na sve - da zadrži fotelje. Bilo bi bolje da su se više bavili gospodarstvom i radnim mjestima - jer bi tada mnogo manje ljudi otišlo u inozemstvo. A sada vidimo brojke o iseljenima prelaze 100.000! Imamo našu Domoljubnu koaliciju i ostvarujemo pobjede - već nekoliko njih u nizu. I ova zadnja u Vrgorcu je pokazatelj kakvi će biti rezultati na parlamentarnim izborima. Moguća suradnja s drugim strankama ovisit će o njihovoj potpori našem Programu za spas Hrvatske. SDP je, naime, spreman na sve. Informacije o tome s kim bi HDSSB koalirao - očito dolaze s druge strane. Naša koalicija se mnogo puta pokazala kao pobjednička. Tako će biti i na parlamentarnim izborima! Nakon našeg najboljeg rezultata - očekujemo potporu svih koji su spremni podržati Program za spas Hrvatske. Nećemo licitirati i biti „spremni na sve“-  samo da bi preuzeli vlast. Kao što  to čini SDP! Najavili smo čitav katalog razvojno-investicijskih projekata. Jedan dio projekata odnosi se na Slavoniju. Samo projekt navodnjavanja višestruko nadilazi iznos od - milijardu kuna!