Predsjednik Tomislav Karamarko danas je u Središnjici odgovarao na pitanja brojnih okupljenih novinara. Komentirao je, između ostalog, nastavak daljnjih razgovora s Mostom, prijedloge Mosta, usuglašavanje najboljeg rješenja…

Izjavu predsjednika HDZ-a možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

O NASTAVKU RAZGOVORA

Razrađivat ćemo ono što je prekjučer predloženo - razgovarati o perspektivama. Intencija je da ovo što prije završi. Ovo je već mučenje građana. Razgovarat ćemo o svemu - razgovori su potrebni. Iako, ponovit ću, ne smiju predugo trajati. Jer, to je kontraproduktivno. Ali, razgovarati treba i razgovori se ne smiju prekinuti. Sve je opcije potrebno staviti na stol - vidjeti argumente za i protiv. Mi imamo obvezu prema naših 800 000 glasača - tražit ću i zahtijevati respektiranje (i) naših glasača. Prema tome, imamo i mi preferencije. Ali, fleksibilni smo i želimo u prijateljskom tonu o svemu razgovarati. 

O NAJBOLJEM RJEŠENJU

Sve je zasad otvoreno. Brine me što je sve općenito. Volio bih da ta općenitost ne znači dugotrajnost. To ne bi bilo dobro. Imat ćemo više informacija nakon sastanka u Šibeniku. Iako, neće biti presudan. Čeka se odgovor treće strane, koja je, zapravo, i odbila mogućnost takve jedne koalicije. Ja sam - ponovit ću to i danas - skeptičan prema egzistenciji i dugotrajnosti tripartitne koalicije. Ali - o njoj treba razgovarati, ne smije se odbacivati ništa unaprijed. Te dokidati bilo koju mogućnost da završimo ovo na najbolji mogući način.