(VIDEO) Predsjednik Tomislav Karamarko danas je - uoči izvanredne sjednice Sabora o novonastalim okolnostima vezanim uz provedbu Sporazuma o arbitraži između Hrvatske i Slovenije - odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zajednicki-cilj-bi-trebao-biti...

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-zadovoljan-sam-postignutim-kon...

Donosimo ključne poruke:

O SJEDNICI SABORA

Očekujem realizaciju dogovorenog! Da jedinstveno zauzmemo stav i zadužimo Vladu da izađemo iz Sporazuma o arbitraži, da Vlada to realizira i na taj način izbjegnemo prijevaru koja nam je spremana preko Arbitražnog suda. Lobiranja Slovenaca i pokušaja da se prijevarom uzme dio hrvatskog teritorija.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/klauzura-u-vodicama-u-saboru-cemo-sv...

O POTPORI EK ARBITRAŽI

Cijenimo njihovo mišljenje, ali ga ne prihvaćamo. Zahvaljujemo na njihovim sugestijama, naši prijatelji uvijek su nam dobri sugovornici. U pitanju je, međutim, naš nacionalni, državni interes. Suverena smo država, ravnopravna članica NATO-a i EU i tako ćemo se postaviti. Hrvatska će čvrsto braniti svoje interese i mora obraniti svoj teritorij od ovog pokušaja prijevare. Ovo je nisko - Arbitražni sud potpuno je kontaminiran.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/arbitrazni-sud-izgubio-vjerodostojno...

O NOVOM SLOVENSKOM SUCU

Imenovanje novog slovenskog arbitra ništa ne mijenja. Promijenili su svog člana - kao da je ovaj drugi čovjek bolestan ili slomio nogu. Kao da u pitanju nije bila - podla prijevara!

O „IZOLACIJI“

Od 1990-ih smo naučili na razne pritiske, lobiranja… Moramo se postaviti kao suverena, samostalna država! Za nju su ginuli najbolji sinovi i neće nas nitko varati!