Predsjednik Karamarko uoči Obnoviteljskog sabora Akademske zajednice HDZ-a „Ante Starčević“ i u njegovoj stanci odgovarao je na novinarska pitanja. Komentirajući odluku agencije za ocjenu kreditnog rejtinga Moody's o promjeni izgleda za rejting Hrvatske iz stabilnih u negativne, kazao je da nije iznenađen jer se to moglo i očekivati:

Posljedica nesposobne vlade

- Prognoze će za dva mjeseca vjerojatno biti iste. Ocjena Moody'sa posljedica je svega što od dolaska na vlast radi aktualna Vlada, a što se ogleda u oštrom padu investicija, rastu nezaposlenosti, padu standarda građana…

Karamarko nije želio uzvraćati na uvrede koje je očito sve uspaničeniji Milanović, u vulgarnom stilu jednog Jovanovića ili Stazića, uputio HDZ-u na predstavljanju Kukuriku liste za euroizbore. “Ne mogu se spuštati na tu razinu na kojoj je on, na stvari koje on izgovara“ -  izjavio je predsjednik HDZ-a. No složio se s premijerovom ocjenom da su “oni drugačiji od konkurencije”:

„Drugačiji od drugih“

- Oni su doista drugačiji od nas. Oni su jedna bezuspješna koalicija za vrijeme čije vladavine imamo novih 80 tisuća nezaposlenih, 30 tisuća iseljenih Hrvata više, kreditni rejting je u smeću, premijer bez veze putuje po svijetu, dužnosnici SDP-a ljetuju za sedam kuna po danu... Još ćemo se više hvatati za glavu kada se dozna što su sve radili i kako su radili. Mi, s druge strane, nismo koalicija koja prašta poreze i ne pokušavamo kupiti članove drugih stranaka da pređu u našu. Prema tome, sve što kaže Milanović doista je irelevantno i to nikog ne zanima u ovoj državi.