Zahvaljujući našoj reakciji na krizu u Agrokoru, sačuvana je gospodarska stabilnost i osigurana uspješna turistička sezona! - istaknuo je danas u Hrvatskom saboru predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u izjavi za brojne okupljene novinare koju je dao nakon sastanka našeg Kuba zastupnika.

Jedinstveni Zakon o hrvatskim braniteljima

Kako je Plenković izdvojio, na sastanku Kluba zastupnika HDZ-a i naših partnera razgovaralo se o pripremama za novu sjednicu Hrvatskog sabora.

- Definirali smo sve bitne pozicije o saborskoj raspravi te o zakonima koji će se naći na dnevnom redu. Najvažniji od njih je jedinstveni Zakon o pravima hrvatskih branitelja - koji je, kao što znate, usvojen na posebnoj sjednici Vlade RH u Kninu. Očekujem konstruktivnu raspravu svih političkih aktera - kako bismo na sveobuhvatan način regulirali prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/saborski-odbori-jednoglasno-prihvatili-zakon-o-hrvatskim-braniteljima-i-pozvali-da

Todorić se obratio Vladi

Naglasio je, vezano za koncern Agrokor, da Vlada RH odbacuje zamjenu teza.

- Ono što je bitno i na što treba podsjetiti - s obzirom na recikliranu hrpu „informacija“ koja se sublimira zadnjih nekoliko dana - g. Ivica Todorić je došao do Vlade RH, a ne Vlada do Todorića.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/pet-i-pol-mjeseci-su-nas-lazno-optuzivali-da-stitimo-todorica-spasili-smo-tisuce

Spas u posljednji trenutak

Dodao je da se kompanija prije šest mjeseci - nakon snižavanja rejtinga i krize koju je proživljavala jer nije mogla dobiti novu likvidnost - našla pred stečajem, došlo je do blokade te nije mogla opskrbljivati trgovine.

- Vlada je tada, pred Uskrs, reagirala doslovno u posljednji trenutak. Reakcijom Vlade, tj. posebnim zakonom o društvima od sistemskog značaja, omogućeno je ne samo normalno funkcioniranje kompanije, restrukturiranje i facilitiranje nagodbe s vjerovnicima, nego i stabilnost hrvatske ekonomije, hrvatskog financijskog sustava i, u krajnjoj liniji, uspješnost najbolje turističke sezone.

Izjavu predsjednika Plenkovića možete u cijelosti pogledati na linku:

http://hr.n1info.com/a251222/Vijesti/Plenkovic-Todoric-je-dosao-do-Vlade-a-ne-Vlada-do-njega.html