Vidjeli smo bahati odnos prošle vlade u stilu - nemaju oni ništa s nekim razgovarati. Bivši premijer Milanović se posvađao sa svima. A g. Orešković je u svjetskoj korporaciji dobio visoko mjesto, jer je bio najkvalitetniji, a nama takvi trebaju. Ljudi su svjesni situacije i da se trebamo uhvatiti u koštac s problemima! - istaknuo je, između ostalog predsjednik splitsko-dalmatinskog HDZ-a (i saborski zastupnik) Ante Sanader u gostovanju u HTV-ovoj emisiji „Otvoreno“ (urednik i voditelj: Domagoj Novokmet).

U nastavku donosimo ključne poruke:

O decentralizaciji

Ne želimo regionalizaciju Hrvatske - jer to podsjeća na neka prošla vremena. HDZ se jasno izjasnio o županijama. Kao bivši župan mogu reći da - kada primjerice županija treba novce za kanalizacijski sustav - treba ga tražiti u Zagrebu. Dakle, zalažem se za decentralizaciju sredstava. Od kada postoje županije iznjedrili smo kvalitetne župane, naši župani su odlični, znaju svoj posao. Zašto decentralizacijom oni ne bi mogli razvijati svoj kraj?

O smanjenju javnog duga

Hrvatska je dužna, ne može se skrivati iza duga te je logično da se razgovara s onim kod koga ste se zadužili, da pokušate to riješiti i dobiti kredit po boljim uvjetima. Vidjeli smo bahati odnos prošle vlade u stilu - nemaju oni ništa s nekim razgovarati. Bivši premijer Milanović se posvađao sa svima. A g. Orešković je u svjetskoj korporaciji dobio visoko mjesto, jer je bio najkvalitetniji, a nama takvi trebaju. Građani su svjesni situacije - trebamo se uhvatiti u koštac s problemima. Želimo dignuti proizvodnju i prihod.

O stručnosti

G. Zlatko Hasanbegović je uvaženi znanstvenik i povjesničar - koji ima priznanja od struke. Možete se u nečemu s njim ne slagati, ali besmisleno je govoriti da nešto „ne zna“. G. Orešković će prezentirati novu vladu i u svojoj prezentacijoi programa vlade jasno će reći što će vlada raditi. Je li interes hrvatskog naroda da u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji govorimo o prošlosti ili pak o vladi, njenom programu i dogovorenim reformama? Hoće li hrvatskom čovjeku biti sutra bolje ako govorimo o prošlosti?