Hrvatskoj ne treba „druga republika“ - Hrvatskoj treba drukčija predsjednica! Hrvatskoj ne trebaju „novi temelji“ - Hrvatskoj treba predsjednica koja zna da je Domovinski rat temelj naše države! Hrvatska je nakon prvoga predsjednika dr. Tuđmana zaslužila i dobit će prvu hrvatsku predsjednicu! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko u pismu koje je uoči izbora za Predsjednicu RH uputio javnosti. Pismo donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički: 

Sudbonosni izbori

Hrvatice i Hrvati diljem svijeta, 

građanke i građani Republike Hrvatske, 

članovi i simpatizeri Hrvatske demokratske zajednice i naših koalicijskih partnera,

U nedjelju, 28. prosinca, izlazimo na predsjedničke izbore. Nakon prvih demokratskih izbora 1990. - ovo su najvažniji izbori. Njihov ishod odredit će budućnost Hrvatske u idućih pet godina - koje bi s obzirom na teško stanje u našoj zemlji mogle biti sudbonosne. 

ZA Hrvatsku bez kompleksa i totalitarnog naslijeđa

HDZ je kandidirao gospođu Kolindu Grabar-Kitarović. Više smo puta isticali da su naši kriteriji za obnašanje visokih dužnosti marljivost, znanje, stručnost, sposobnost i domoljublje. Gospođa Grabar-Kitarović upravo je takva osoba. Sve to prepoznali su i naši koalicijski partneri dajući joj svesrdnu potporu. 

Još kao studentica odazvala se pozivu predsjednika Tuđmana i uključila u stvaranje slobodne i neovisne hrvatske države. Zahvaljujući znanju i marljivosti, popela se na sami vrh i ostvarila svjetsku karijeru. Iskustvo koje je stekla te ugled koji uživa u međunarodnoj zajednici jamstvo su da će aktivno i uspješno kreirati budućnost naše zemlje - europske, napredne, prosperitetne i samosvjesne Hrvatske, Hrvatske bez kompleksa - koja odbacuje naslijeđe svih totalitarnih prošlosti. 

ZA Hrvatsku u Europskoj uniji, a ne „regionu“ 

Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović autentična je HDZ-ovka jasnih svjetonazora, otvorena i tolerantna i stalo joj je do bolje Hrvatske. 

Koristit će svoje predsjedničke ovlasti i aktivno se uključiti u rješavanje katastrofalne gospodarsko-socijalnoj situacije - za razliku od dosadašnjeg predsjednika koji je proteklih pet godina, umjesto o kreditnom rejtingu države i standardu građana - vodio računa jedino o vlastitom rejtingu. 

Kao Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović najbolje će štititi hrvatske nacionalne interese i identitet Hrvatske u Europskoj uniji i demokratskom svijetu, a ne nas stalno vraćati u „region“ - kako to čini Milanovićev predsjednički kandidat Ivo Josipović.

ZA gospodarski oporavak i dignitet Domovinskog rata

Hrvatskoj ne treba „druga republika“ - Hrvatskoj treba drukčija predsjednica! 

Hrvatskoj ne trebaju „novi temelji“ - Hrvatskoj treba predsjednica koja zna da je Domovinski rat temelj naše države i koja zna kako Hrvatsku učiniti razvijenom, snažnom i uglednom članicom Europske unije i NATO-a.

Važno je da svi iziđemo na izbore, da damo glas predsjednici koja je socijalno osjetljiva i koja se neće bojati odlučno stati u zaštitu siromašnih i obespravljenih. Važno je da damo glas predsjednici koja će pomoći da se Hrvatska izvuče iz teške krize u koju nas je bacio Josipovićev i Milanovićev SDP, da se pokrene zapošljavanje, da mladi u potrazi za dostojanstvenim životom prestanu odlaziti iz naše zemlje, da hrvatski branitelji budu poštivani, da se više nikad ne narušava dignitet Domovinskog rata... 

Josipovićev pravi put - u propast! 

Dosadašnji predsjednik tvrdi da su ekonomska kataklizma, stečajevi, osobni bankroti i ovrhe, gubici radnih mjesta, egzodus mladih, ideološke podjele... - „pravi put“. Da, to je Josipovićev put, ali pravi put - u propast! Umjesto toga, trebamo predsjednicu koja se neće ustručavati prozivati Vladu zbog loših ekonomskih poteza, nekorištenja sredstava iz EU fondova, zbog poticanja ideoloških sukoba, zbog zaduživanja, neznanja, socijalne bešćutnosti, zbog svih građana koji su gurnuti u siromaštvo i bijedu uslijed krive politike SDP-ove vlade kojoj je zdušno asistirao dosadašnji predsjednik Josipović.

Hrvatska je nakon prvoga predsjednika dr. Tuđmana zaslužila - i dobit će! - prvu hrvatsku predsjednicu. 

Predsjednicu koja će ujedinjavati - a ne dijeliti!

Pobjeda - početak borbe za napredak i zapošljavanje 

Njezina pobjeda označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske povijesti: nakon stvaranja, obrane i oslobađanja Hrvatske, ulaska u NATO i EU, pobjeda gospođe Kolinde Grabar-Kitarović označit će početak istinske borbe za gospodarski napredak, zapošljavanje te iskorjenjivanje siromaštva i bijede.

Iziđite na predsjedničke izbore 28. prosinca i budite dionici pobjede ZA BOLJU HRVATSKU!

Izaberimo prvu hrvatsku predsjednicu, našu Kolindu Grabar-Kitarović!

 

Vaš

Tomislav Karamarko,

predsjednik Hrvatske demokratske zajednice