Pobjeda naše Kolinde označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske države - razdoblja istinske borbe za gospodarski oporavak, zapošljavanje i dostojanstven život! - istaknuo je, među ostalim, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko u pismu koje je uoči drugog kruga izbora za Predsjednicu RH uputio javnosti.

Pismo donosimo u cijelosti, a međunaslovi su urednički: 

Građani ZA promjene!

Poštovane Hrvatice i Hrvati diljem svijeta, građanke i građani Republike Hrvatske!

U nedjelju, 11. siječnja, održat će se drugi krug predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj. Rezultat prvog kruga pokazao je da više od šezdeset posto naših birača želi promjene - i oni su svi već danas sigurni da će naša kandidatkinja gospođa Grabar-Kitarović pobijediti. Svojom osobnošću, korektnom kampanjom, prepoznavanjem najtežih problema našeg društva i nuđenjem konkretnih rješenja za izlazak iz teške socijalne i gospodarske krize, Kolinda je potvrdila ono što smo znali i isticali od prvog trenutka - da će sigurno pobijediti jer je najbolji kandidat za predsjednicu RH! 

Posvećenost obespravljenima

Svoju je nadmoć prezentirala državničkim govorom u izbornoj noći kada je - zanemarivši sva podmetanja, omalovažavanja, medijska i anketarska podmetanja - pozvala na okupljanje i zajedništvo radi rješavanja krize i nagomilanih problema u našem društvu. Gospođa Grabar-Kitarović posebno se posvetila rješavanju problema najugroženijih - nezaposlenih, siromašnih, blokiranih, ovršenih, deložiranih, svih obespravljenih... 

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/predsjednica-i-udruga-franak-dogovorili-...

Spremna je napraviti sve što je u njenoj moći kako bi im se vratilo elementarno ljudsko dostojanstvo. Ponosni smo što svakodnevno svjedočimo potpori koju mnogi upućuju Kolindi - od uglednih znanstvenika do udruga i pojedinaca koji skrbe o ugroženima. 

Agresija dvojca Josipović-Milanović 

S druge strane, dosadašnji predsjednik Josipović i njegov pokrovitelj Milanović u noći su prvoga izbornog kruga posvjedočili da se - umjesto o stotinama tisuća siromašnih i ugroženih - brinu jedino za svoje fotelje. 

Pokazali su svoje pravo lice: u strahu za funkcije pokrenuli su agresivnu kampanju, a radikalnim usklicima „ili mi ili oni“ na najprizemniji su način pokušali izazvati podjele u našem društvu. Odbacujemo takve pokušaje podjela, a prema rezultatima prvoga izbornog kruga i potpori koju gospođa Kolinda Grabar Kitarović svakodnevno prima očito je da ih ne prihvaćaju ni hrvatski birači.

Šutnja dosadašnjeg predsjednika

Ali ne samo podjele, nego birači ne prihvaćaju ni ovu gospodarsku krizu s teškim posljedicama, koju je neradom i neznanjem skrivila Milanovićeva vlada, a da dosadašnji predsjednik nije nijednom podigao glas u zaštititu siromašnih, nezaposlenih, blokiranih i svih ugroženih. Oni žele promjene!

http://hdz.hr/vijest/lokalne/uspaniceni-josipovic-obrusio-se-na-zvizdace...

Naši birači ne prihvaćaju da pokraj tolikih nezaposlenih i siromašnih nesposobna SDP-ova vlast i dalje ne koristi milijarde kuna koje leže neiskorištene u EU fondovima. A bivši predsjednik - umjesto o tom paradoksu - pokreće javnu raspravu o maglovitim ustavnim promjenama. Ta njegova „nova vizija“ i izmjene temelja na kojima je Hrvatska nastala samo su podcjenjivački pokušaj nove prevare - slične nekoć proklamiranoj „novoj pravednosti“. Zato građani i žele da na čelo države dođe osoba koja će kritizirati Vladu, od nje tražiti da priprema projekte te napokon počne koristiti sredstva iz EU fondova i zapošljavati ljude. 

Vrijeđanje hrvatskih branitelja i ratnih invalida 

Birači odbacuju i nepoštivanje hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata koje iskazuje Kukuriku vlada te predsjednika koji svojim lamentacijama sugerira da su invalidske mirovine ipak previsoke. Kao da se zdravlje i višedesetljetna prikovanost za kolica mogu ičim platiti?! Birači su pokazali da žele na čelu države predsjednicu koja cijeni i poštuje one koji su najzaslužniji za Domovinu. Žele predsjednicu koja će pokrenuti rješavanje problema blokiranih, ovršenih, deložiranih, te svima ugroženima vratiti ljudsko dostojanstvo.  

http://hdz.hr/vijest/nacionalne/udruga-blokirani-pozvala-gradane-da-glas...

Na kraju, birači ne žele na čelu države onog kojem su pet godina bile puno važnije lažirane ankete i osobni rejting od kreditnog rejtinga naše države - onog koji je tek nakon pet godina na čelu države shvatio da „ova zemlja treba ozbiljne promjene“.

Preduvjet promjena - Josipovićev odlazak!

Svi se slažemo da nam trebaju promjene, a kako bi se one uistinu i pokrenule - moramo najprije promijeniti predsjednika! Ivo Josipović ostat će upamćen isključivo po tome što je jedini hrvatski predsjednik koji je na toj dužnosti bio samo jedan mandat. 

Za razliku od njega, Kolinda Grabar Kitarović pokazala je da ima program, pokazala je da ima viziju, a pokazala je i da je odlučna uhvatiti se u koštac s najvažnijim problemima. Prepoznala ih je i u svojem programu ponudila konkretna rješenja. Ukazala je na važnost gospodarskog rasta i socijalne jednakosti. Isticala je i ističe da je uspješno gospodarstvo preduvjet i nacionalne sigurnosti i stabilnosti Hrvatske. Zalažući se za vladavinu prava i jačanje međunarodnog ugleda kroz osposobljenu javnu diplomaciju, potvrdila je svoju viziju bolje Hrvatske. 

Vizija zajedništva

Kolinda Grabar Kitarović ne dijeli, nego poziva na zajedništvo. Cijeni različitosti i u njima traži snagu Hrvatske. Poštujući sve vrijednosti, odlučno poručuje da voli Hrvatsku iznad svega, Hrvatsku u kojoj neće biti obespravljenih, poniženih i pogaženih.

To je vizija Hrvatske, vizija predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. To je vizija i Hrvatske demokratske zajednice, stranke koja je spremna preuzeti odgovornost za bolju Hrvatsku. Jaka Hrvatska, konkurentna Hrvatska, Hrvatska koja brine o svakome svom građaninu, o seljaku, ribaru, učitelju, liječniku, branitelju i osobi s invaliditetom, domaćici, radniku, mladima i studentima, obiteljima, djeci, poduzetnicima i nezaposlenima, o svima - to je naš program i naša obveza.

Glas ZA bolju Hrvatsku!

Drage Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Republike Hrvatske, Hrvati iz Bosne i Hercegovine i dijaspore, u nedjelju, 11. siječnja, naš glas za Kolindu Grabar-Kitarović glas je za bolju Hrvatsku. Zato izađite na izbore!

Pobjeda naše Kolinde označit će početak novog razdoblja suvremene hrvatske države - razdoblja istinske borbe za gospodarski oporavak, zapošljavanje i dostojanstven život!

Svojim glasom sudjelujte u ovome povijesnom trenutku - početku stvaranja bolje Hrvatske!

 

Vaš 

Tomislav Karamarko,

predsjednik Hrvatske demokratske zajednice