(VIDEO) Predsjednik HDZ-a (i potpredsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta) mr. sc. Andrej Plenković u Strasbourgu je - u povodu godišnjeg govora predsjednika Europske komisije Jean-Claude Junckera - dao izjavu za Dnevnik HTV-a.

Izjavu predsjednika Plenkovića možete pogledati, a u nastavku i pročitati:

- Ono što je on pokušao jest unijeti dašak optimizma. To i jest uloga Europske komisije, dakle gledati zajednički europski interes i prevladati trenutne probleme među članicama. Te fokusirati se na europski projekt - što je, po mom sudu, najvažnije i najbitnije u ovom trenutku.

Na Klubu pučana o pobjedi HDZ-a

U Strasbourgu je danas održan i sastanak Kluba zastupnika Europske pučke stranke u Europskom parlamentu. Predsjednik Plenković izvijestio je o pobjedi HDZ-a na parlamentarnim izborima. Poručio je da je HDZ započeo pregovore s partnerima o formiranju stabilne parlamentarne većine i Vlade koja će imati jasan i cjelovit četverogodišnji program za razvoj Hrvatske.

- Na sastanku Kluba zastupnika EPP-a kolege sam izvijestio o izbornoj pobjedi HDZ-a koja je veliki doprinos snazi naše europske političke obitelji - čvrsto profiliranoj na desnom centru te narodnjačkim i demokršćanskim vrijednostima - napisao je Plenković na svojoj Facebook stranici.