Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković pridružio se jučer brojnim okupljenim navijačima na „Foodballerki“ - na Stroosmayerovu trgu u samom središtu Zagreba - i zajedno s njima bodrio naše Vatrene u finalnom srazu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv reprezentacije Francuske.

Zajedno s predsjednikom Plenkovićem bio je predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković, a pridružili su se dati potporu Vatrenima i  ministar unutarnjih poslova (i međunarodni tajnik HDZ-a) dr.sc Davor Božinović, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić…

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/plenkovic-za-hrvatski-radio-zajedno-s-navijacima-bodrit-cu-vatrene-ovo-je

Čestitke vatrenima i izborniku Daliću

Nakon utakmice, predsjednik Plenković je u izjavi za medije čestitao hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i izborniku Zlatku Daliću:

- Oni su za mene svjetski prvaci. Bili su sjajni! Francuska je imala sreće u prvom poluvremenu. Kasnije su dali dva krasna gola. Borba je bila velika, ali - to je sport. Moglo je otići na našu stranu.

Srce mi je kao Hrvatska i domovinska i iseljena - poručio je Plenković.

- Atmosfera je na Strossmayerovom trgu fenomenalna i svi dišu kao jedno. Ljudi su zadovoljni kao i da smo pobijedili - tako i treba biti. Ovo je za Hrvatsku čudo od uspjeha i moramo biti jako, jako sretni. Proživjeli smo nezaboravno iskustvo zahvaljujući njima. Sve je ovo zlatnog sjaja, čestitaju mi kolege iz cijelog svijeta.

Snažna poruka za cijelu naciju

A što se tiče dočeka naših Vatrenih, predsjednik Plenković je odgovorio da će se svi potruditi da to bude doista na najbolji način:

- Pružili su nam nezaboravno iskustvo. Vjerujem da je ovo snažna poruka za cijelu naciju. Uz znanje, rad, entuzijazam, dobru organizaciju i vjeru u sebe - jako puno toga se može postići. Nadam se da će biti inspirativni za sve nas s ovim uspjehom!

http://vijesti.hrt.hr/452365/plenkovic-vatreni-su-za-mene-svjetski-prvaci

Pozitivno okružje u cijeloj zemlji

Plenković je poručio kako mu je drago da je u cijeloj zemlji zavladalo pozitivno okružje te je dodao da je sada pravo vrijeme da ga iskoristimo.

Upitan treba li izgraditi nacionalni stadion, kazao je da je vrijeme da hrvatski nogomet dobije stadion.

- On ne mora biti megalomanski, za renovacijom vape i Maksimirski stadion i Poljud.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/plenkovic-i-jandrokovic-utakmicu-stoljeca-prate-s-navijacima-na-zagrebackoj-foodbalerki---523996.html

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3227477/foto-video-plenkovic-o-utakmici-sjajni-su-decki-bili-ali-mislim-da-nismo-imali-srece-u-finalu/

Jandroković: Za nas su Vatreni najbolji na svijetu - fascinantno je kako su igrali!

I predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković komentirao je nakon utakmice sjajan uspjeh Vatrenih i čestitao im:

- Za nas su naši dečki najbolji na svijetu. Fascinantno je kako su igrali. Dobili smo te nesretne golove, ali oni zaslužuju svake čestitke. Luka Modrić je najbolji igrač Svjetskog prvenstva. Ovo je jedan od najvećih uspjeha, ako i ne najveći uspjeh hrvatskog sporta. Hrvatska je vidljiva u svijetu, naše kockice su prepoznatljive na svim kontinentima. Moramo se dečkima pokloniti do poda. Ovakvu količinu emocija nisam vidio.