Aktualni predsjednik RH reagirao je brže na Brkićev intervju nego i i na jednu štetnu Milanovićevu odluku, brže nego na lex Perković, na najveći deficit u povijest, na nova zaduživanja, padove BDP-a i kreditnog rejtinga, aferu Šegon... Očito su egzistencijalni problemi koji muče hrvatske građane za njega sekundarni. „Žao mi je što se predsjednik igra skrivača kada su u pitanju nesposobnost aktualne vlade i rekordni broj nezaposlenih. Ali, kada je u pitanju njegova kampanja, kada je u pitanju tko će biti njegov nasljednik, onda izlazi na scenu“ - naglasio je glavni tajnik HDZ-a u protuodgovoru na Josipovićevo „obraćanje naciji“. U kojem je predsjednik RH samo potvrdio da je spreman žrtvovati svoje sugrađane radi potpore SDP-a.

Intervju Milijana Brkića u jučerašnjem Večernjem listu teško je uznemirio predsjednika Josipovića. Reagirao je brže nego i na jedan drugi događaj u Hrvatskoj, sazvavši učas sve medije na Pantovčak. Reagirao je brže nego i na jednu odluku Milanovićeve Vlade, brže nego na skandalozni lex Perković, na rekordni deficit, rekordnu nezaposlenost, padove BDP-a i kreditnog rejtinga, slučaj Sabo, aferu Šegon... Pardon, na mnogo od spomenutog nikada se nije niti udostojao reagirati. 

Predsjednik je očito sam sebi najvažniji, daleko važniji od egzistencijalnih problema koji muče hrvatske građane.

Maske su pale!

S druge strane, razumljiva je Josipovićeva nervoza. Nitko prije Brkića nije tako izravno, tako hrabro razgolitio aktualnog predsjednika RH i otvorio „tabu teme“ o njegovom „liku i djelu“: o Pantovčaku kao najvećem PR uredu u državi (a o trošku svih poreznih obveznika), o lažnim anketama popularnosti, o naručenim napadima na HDZ-ove potencijalne predsjedničke kandidate, o partnerstvu s Markom Vojkovićem, o financiranju nadridesničarskog, provokatorskog tjednika/portala, o instaliranju Gorana Radmana na čelo HRT-a, o nezamjeranju Milanoviću jer računa na potporu SDP-a, o šutnji o gospodarskoj katastrofi i galopirajućoj nezaposlenosti, o... I tako Josipovićeva "nova pravednost" ode u zaborav - morao je konstatirati glavni tajnik HDZ-a. 

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/josipovic-medijskim-podmetanjima-nec...

Žrtve na oltaru reizbora

Glumeći ležernost, s uvježbanim osmijehom, Josipović je u svom „obraćanju naciji“ pokušao banalizirati Brkićeve argumente, eskivirajući svaki spomen apostrofiranog Marka Vojkovića. No lako za to. 

Josipović je, daleko gore, zatražio da HDZ „napokon“ izađe s imenom svog kandidata, čime je u biti priznao ono zbog čega ga naša stranka i kritizira - da je čak godinu dana prije predsjedničkih izbora započeo kampanju za svoj toliko žuđeni reizbor. Kampanju koja bi trebala „zabavljati“ narod i skretati mu pozornost s gospodarsko-socijalnih problema i neuspjeha SDP-ove koalicije.

Također, ponovio je da ne želi „provocirati“ premijera zahtjevom o održavanju tematske sjednice Vlade o katastrofalnom stanju ekonomije, čime je priznao i svoj drugi grijeh - da mu je potpora SDP-a na predsjedničkim izborima (koji su, opetujmo, tek za godinu dana!) važnija od egzistencije njegovih građana. Ili to možda predsjednik misli da u Hrvatskoj cvjetaju ruže?

Predsjednik se igra skrivača

Na Josipovićeve eskivaže i spinove glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić odgovorio je kratko, ali rezolutno. Izjavu prenosimo u cijelosti:

U potpunosti stojim iza svih navoda što sam ih dao Večernjem listu, sve ove medijske manipulacije su proizvod Pantovčak PR tima i žao mi je što se predsjednik bavi svojom kampanjom umjesto da se bavi ozbiljnijim temama poput gospodarske katastrofe i standarda građana. Žao mi je što se predsjednik igra skrivača kada su u pitanju aktualna vlada, njena nesposobnost i nepostojanje bile kakve vizije za izlazak iz krize, kada su u pitanju siromaštvo i broj nezaposlenih. Tada se predsjednik sakriva! Ali, kada je u pitanju njegova kampanja, kada je u pitanju tko će biti njegov nasljednik, onda - naravno - predsjednik izlazi na scenu. Žao mi je, ponavljam, što se ne bavi poslovima u skladu sa svojim ustavnim ovlastima. I po njima je on suodgovoran za stanje u našoj državi.