Predsjednik Mladeži HDZ-a Josip Bilaver izdao je priopćenje u povodu današnjeg referenduma o ustavnoj definiciji braka. Donosimo ga u cijelosti. 

Poštovani članovi Mladeži HDZ-a, simpatizeri i sugrađani!

Svjedoci smo provokacija i smicalica koje nam svakodnevno podmeću oni koji se vole nazivati osobama otvorenih vidika. Upravo takvi osuđuju naše pravo na mišljenje, stajalište i izražavanje. Neprihvaćanjem onog dijela društva koji se izražava u korist očuvanja temeljnih tradicionalnih vrijednosti iskazuju nesnošljivost prema neistomišljenicima. 

Mladež HDZ-a svoj rad temelji na demokršćanskim vrijednostima i ustavnim načelima. Kao takvi, a svjesni činjenice da se u zadnje vrijeme proskribiraju oni koji se izjašnjavaju afirmativno za brak kao zajednicu muškarca i žene, pozivamo sve državljane Republike Hrvatske s pravom glasa da sutra, 1. prosinca, izađu na referendum i zaokruže 'ZA'. 

Podsjećajući na temeljne odredbe Ustava kao najvišega pravnog i političkog akta naše države, snažno osuđujemo svako nastojanje određenih interesnih skupina da se obezvrijedi konstitucionalnost, legalnost i legitimnost današnjeg referenduma. 

Brak je u demokršćanskoj tradiciji, na čije se osnove pozivamo, jamac stabilnosti za buduće generacije. Imajući na umu da Obiteljski zakon definira brak kao zakonom uređenu životnu zajednicu muškarca i žene, ali i znajući da već spomenute interesne skupine žele relativizirati zakonsku definiciju braka, smatramo da brak, a upravo zbog vrijedosti koje kao institut predstavlja, treba zaštititi pravnim izvorom najvišeg ranga.

Josip Bilaver,
predsjednik Mladeži HDZ-a