Uoči skupa u povodu 24. obljetnice osnutka Područnog odbora HDZ-a Podsljeme u Zagrebu predsjednik Karamarko večeras je odgovarao na novinarska pitanja.

Redom: 1) ulazak Uskoka u Inu zbog mogućih nezakonitosti pri kupovanju nafte; 2) vic o Svetom Ocu i Karamarku koji je na splitskom Pričiginu izbesjedio - kako se sam odredio - „agnostik“ Ivo Josipović; 3) Milanovićeva ocjena da je referendum o ćirilici „sramota“ te odugovlačenje saborske većine da pokrene postupak njegove provedbe ili ocjene ustavnosti; 4) moguća nagodba (i priznanje krivnje) vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe u slučaju pokušaja podmićivanja HDZ-ove gradske vijećnice Marije Budimir.

O USKOKU & INI

Ako USKOK ima razloga biti u Ini, neka bude. I neka rade svoj posao, jer pravna država mora funkcionirati. Najvažnije je zaštiti interese Republike Hrvatske u toj prevažnoj tvrtki.

O „DUHOVITOM“ JOSIPOVIĆU

Čuo sam vic koji je ispričao predsjednik Ivo Josipović. Nisam glavni lik u tom vicu, tako da mi nije previše smiješan. Drago mi je da se predsjednik zabavlja, iako s obzirom na tešku situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi nije vrijeme za pričanje viceva. Ali dobro, oprostit ćemo mu ovaj put.

O MILANOVIĆU & REFERENDUMU

Upozoravali smo na vrijeme da do referenduma, do skupljanja potpisa, ne bi niti došlo da se poštivao članak 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Još jednom upozoravam: Vlada je svojom nezgrapnošću i nepoštivanjem zakona i dovela do ove situacije.

O SABINOJ NAGODBI

Ne bih komentirao postupak u tijeku. Vidjet ćemo kako će to i čime rezultirati.

Izjavu predsjednika HDZ-a možete i pogledati u nastavku: