Nakon što je položio lovorov vijenac kod spomen-ploče na zgradi Vlade RH u povodu 26. godišnjice raketiranja Banskih dvora, predsjednik Vlade RH i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković odgovarao je na pitanja okupljenih novinara vezana za aktualnu političku situaciju.

Donosimo glavne naglaske odgovora predsjednika Plenkovića:

O REVIZORSKOM IZVJEŠĆU O AGROKORU

Još jučer smo najavili da ćemo pričekati potpuno izvješće u ponedjeljak i dati cjeloviti komentar nakon što ga proučimo. Zasad možemo reći da se pokazalo i ključnim i nužnim to što je izvanredna uprava angažirala PriceWaterhouseCoopers (PwC), jednu od četiri najuglednije revizorske kuće na svijetu, čiji će podaci biti korisni i u procesu restrukturiranja Agrokora i u pravnim procesima.

https://vlada.gov.hr/vijesti/vlada-republike-hrvatske-o-revidiranom-financijskom-izvjescu/22577

O BERNARDIĆEVOJ NEVAŽNOSTI

Dr. sc. Zdravko Marić je ministar u Vladi koji se u vrijeme dok je radio u Agrokoru nije bavio izradbom financijskih izvješća - tu smo priču zaključili još prije pola godine. Što se tiče novih podmetanja predsjednika SDP-a Davora Bernardića, moram priznati da me ne zanima što on govori.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/neka-se-oni-koji-iz-dana-u-dan-mijenjaju-stavove-zapitaju-sto-bi-ucinili-da-su

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sad-se-vidi-koliko-su-bile-zlonamjerne-optuzbe-oporbe-da-spasavamo-todorica

O SUSRETU SA SVETIM OCEM

Posjet Svetom Ocu papi Franji zasigurno je za mene jedan od najvažnijih događaja u životu, a poklapa se i s godinom dana rada Vlade RH. Očekujem da od Svetog Oca čujem poruke ohrabrenja. Naravno, pozvat ću ga u Hrvatsku, a razgovarat ćemo o okončanju postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca i svim ostalim pitanjima koja su važna za jačanje odnosa između Svete Stolice i Hrvatske.