Ploče vrijeđaju dignitet većinskog naroda. Umjesto da rješava gospodarske probleme, Vlada kopa po našim svježim ranama. Vukovar treba proglasiti mjestom posebnog pijeteta - istaknuo je Tomislav Karamarko u Virovitici.

- Postavljanje ploča ne samo što je nezakonito, nego je i nerazumno, posebno kada se to čini po noći. HDZ odavno upozorava da se prema Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina dvojezične ploče mogu postavljati samo ako ne vrijeđaju dignitet većinskog naroda - napomenuo je Tomislav Karamarko. 

Ploče se, pojasnio je predsjednik HDZ-a, mogu implementirati jedino ako pridonose razumijevanju, suradnji i dijalogu većinskog naroda i nacionalnih manjina:

- A to u Vukovaru nije slučaj! Ploče vrijeđaju osjećaje većine građane, izazivaju ih. Neka vlada povuče svoju nerazumnu odluku! Neka iskaže više osjećaja, više razumijevanja, i omogući Vukovaru da bude mjesto posebnog pijeteta.

Karamarko je u Virovitici, gdje je pribivao svečanoj sjednici skupštine Virovitičko-podravske županije u povodu dvadeset godina njenog osnutka, istaknuo i da je trenutak u kojem se postavljaju ploče neprimjeren:

- BDP nam je opet pao, sinoć je poskupjelo gorivo… Umjesto da se Vlada bavi onim što joj je posao - da rješava gospodarske probleme i svima nama, pa tako i Vukovarcima, osigura bolji život - ona ponovno otvara svjetonazorska pitanja, vrijeđajući i kopajući po našim svježim ranama.