Pojedinci koji su počinili kaznena djela za ta djela trebaju i odgovarati. Naših više od 200 tisuća članova pošteni su ljudi, građani naše zemlje. Ne može se stranka proglašavati lopovskom. Mi ćemo se, naravno, žaliti. Svjesni smo da će se nepravomoćna presuda zloupotrebljavati u političke svrhe ali pozivam naše članstvo na hrabrost i jedinstvo koje će nas dovesti do pobjede na izborima - izjavio je, među inim, predsjednik Karamarko

Predsjednik HDZ-a dao je u stranačkoj središnjici izjavu za medije u povodu nepravomoćne presude u predmetu Fimi media. Izjavu donosimo u cijelosti:

Nevoljko komentiram nepravomoćne presude, ali kao čovjek koji se cijeli svoj radni vijek borio protiv kriminala - i devedesetih kao načelnik policijske uprave, i kao ministar koji je 2008. započeo ozbiljnu fazu borbe protiv korupcije - moram poručiti da je ovo doista presedan ne samo u hrvatskoj, nego i u europskoj praksi. 

Poručujem hrvatskoj javnosti i našim članovima - potpuno smo uvjereni da nismo odgovorni i žalit ćemo se na ovu presudu. Nikad, ali nikad, i to stalno ponavljam, nećemo prihvatiti kolektivnu odgovornost! Pojedinci koji su počinili kaznena djela za ta djela trebaju i odgovarati. Prema tome, kolektivna, stranačka odgovornost u ovom slučaju ne može postojati. 

Naših više od 200 tisuća članova pošteni su ljudi, građani naše zemlje, koji velikim dijelom i sami loše žive, koji imaju socijalne probleme - uzrokovane lošim radom ove vlade. Ne može se stranka proglašavati lopovskom. Siguran sam, znam, da su naši članovi ponosni što pripadaju Hrvatskoj demokratskoj zajednici jer ovo je stranka koja je stvorila hrvatsku državu. 

Mi ćemo se, naravno, žaliti. Svjesni smo da će se nepravomoćna presuda zloupotrebljavati u političke svrhe - jer takvo je vrijeme - ali pozivam naše članstvo na hrabrost. Pozivam naše članstvo na jedinstvo, pozivam naše članstvo na onu snagu koju imamo te koja će nas dovesti do pobjede na izborima za EU parlament i na svi izborima koji slijede.