U drniški kraj, svjetski poznat upravo po pršutu, slilo se mnoštvo građana iz cijele Lijepe Naše. Predsjednik Tomislav Karamarko pribivao je danas Drugom međunarodnom sajmu pršuta. Manifestacija je to od velike važnosti za cijelu Šibensko-kninsku županiju, koja nizom sličnih događaja promovira tradicionalnu kulturu - a time i turizam i naše gospodarstvo.

Drugi Međunarodni festival pršuta - na kojem je 60 izlagača od kojih je 30 proizvođača pršuta iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Španjolske - započeo je otvorenjem izložbe „Drniški pršut“ u Muzeju grada Drniša.

Predsjednik HDZ-a dočekan je srdačno - kao i svugdje gdje dođe. Brojni građani podružili su se s njim, rukovali i fotografirali za uspomenu dok je obilazio sajam i štandove s domaćim proizvodima.

Tijekom održavanja festivala na pozornici će se predstaviti brojne udruge - KUU Miljevci, KUD Petrovo polje, KUD Sveti Ilija te TO Krsto Odak… Održat će se turnir u streetballu te podjele nagrada i priznanja. Valja napomenuti da na sajmu sudjeluju mnogi vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.