(VIDEO) Varaždin. U Hotelu Turist danas su predstavljeni kandidati naše liste za III. izbornu jedinicu. Ujedno je mnoštvu okupljenih članova i simpatizera naše stranke predstavljen izborni program HDZ-a „Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost“. Kvaliteta izbornog programa i vjerodostojnost kandidata za pobjedu HDZ-a!

Ovaj kraj sjeverozapada Hrvatske s tri vrlo bitne županije - Varaždinskom županijom, Krapinsko-zagorskom i Međimurskom - obilježen je snažnim poduzetničkim duhom. HDZ prepoznaje koliko je bitno da u našem programu učinimo maksimalni napor da okvir za rast i razvoj bude poticajan za poduzetnike. Za one koji imaju ideju, hrabrost i odvažnost i poslovni plan - omogućimo im kvalitetne izvore financiranja! - poručio je, između ostalog, u svom govoru predsjednik HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković.

Govor predsjednika Plenkovića možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Plenković: Lista ove izborne jedinice predstavlja zrcalo HDZ-ovih snaga na sjeverozapadu Hrvatske!

Sastavljajući liste HDZ-ovih kandidatkinja i kandidata u svim izbornim jedinicama, vodili smo računa o prijedlozima naših teritorijalnih organizacijama. Kao što sam jučer rekao da možemo imati dvije ili tri kvalitetne liste ministara, tako i smo i u ovoj izbornoj jedinici mogli imati najmanje jednu ili dvije izuzetno kvalitetne liste kandidata. HDZ izbore u rujnu i one lokalne 2017. doživljava u jedinstvenom paketu. Želimo pokazati vertikalnu povezanosti nacionalnih ciljeva HDZ s onim što je bitno u smislu razvoja na razini gradova i općina.

Pravni okvir za kvalitetno poslovanje

Ovaj kraj sjeverozapada Hrvatske s tri vrlo bitne županije - Varaždinskom županijom, Krapinsko-zagorskom i Međimurskom - obilježen je snažnim poduzetničkim duhom. HDZ prepoznaje koliko je bitno da u našem programu učinimo maksimalni napor da okvir za rast i razvoj bude poticajan za poduzetnike. Za one koji imaju ideju, hrabrost i odvažnost i poslovni plan - omogućimo im kvalitetne izvore financiranja.

I politički i izborni legitimitet

Slogan „Vjerodostojno“ smo odabrali s ciljem da uputimo jasnu poruku: naš izborni program ćemo kada dobijemo povjerenje birača pretvoriti u plan rada Vlade. Siguran sam da ćemo dobiti većinsku potporu birača i da ćemo s našim partnerima oformiti stabilnu Vladu. Onaj tko vodi Vladu mora imati i politički i izborni legitimitet. To je ključ - najprirodnije što svaka učinkovita vlada mora imati.

Cjeloviti i vjerodostojan program

Pripremili smo cjelovit program - prolazi dijelove aktivnosti vlade, sve one bitne aspekte za konkurentnost, razvoj, nova radna mjesta, demografsku politiku i društvenu solidarnost. Želimo ga realizirati u maksimumu - do 2020. želimo generirati gospodarski rast pet posto. Već ove godine je projekcija gospodarskog rasta 2,5 posto - to je izuzetno dobro, ali taj rast mora biti mnogo veći kako bismo „ulovili“ korak sa zemljama srednje i istočne Europe.

Potpora malom i srednjem poduzetništvu

Posebno vodimo brigu o malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima. Oni zapošljavaju oko 67 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj. Više od polovine svih zaposlenih u realnom sektoru. Upravo su oni kralježnica gospodarstva u Hrvatskoj. A tako je i u EU. Lista ove izborne jedinice predstavlja pravo zrcalo HDZ-ovih snaga na sjeverozapadu Hrvatske. To znači da smo s narodom - znamo koji su problemi i što se od nas očekujemo. Imamo dobar momentum, iskoristite ga. Ova izborna jedinica će biti jako važna kada se budu zbrajali rezultati na razini cijele Hrvatske.

DOMOLJUBLJE I PODUZETNIČKI DUH

Govor prvog na listi u III. izbornoj jedinici (člana Predsjedništva HDZ-a i predsjednika krapinsko zagorskog županijskog HDZ-a) Žarka Tušeka možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

Tušek: Hrvatsku kroz rad učinimo boljim mjestom za život!

Ovaj je kraj okrenut poslu, poniznosti, radu, stvaranju, smirenih tenzija, ali napregnutih umova kada treba osigurati posao za radnike. Naša je ljubav prema Domovini prije svega realizirana u želji za stvaranjem. Smjer politike HDZ-a s kojim ulazimo u izbore je zajedništvo, obraćanje svim ljudima dobre volje koji žele živjeti bolje - svim onima koji vjeruju u naš program. Hrvatsku kroz rad učinimo boljim mjestom za život. Pozivam sve da glasaju za HDZ. Imaju dvije opcije: vjerodostojan HDZ na čelu s predsjednikom Plenkovićem ili Milanovićeva vlada, 6. najneuspješnija u Europi.