(VIDEO) Ponosno objavljujemo da HDZ - na prijedlog predsjednika Tomislava Karamarka - službeno obnavlja inicijativu da zagrebačka zračna luka Pleso dobije naziv - „Dr. Franjo Tuđman“! S obzirom na povijesnu ulogu dr. Tuđmana koju je Milanović spoznao, vjerujemo da će i on i SDP poduprijeti našu inicijativu. Tako će potvrditi da Hrvatska može funkcionirati po načelu „i mi i oni“, a ne na njegovoj prijetnji „ili mi ili oni“! - sažetak je to poruka s današnje konferencije za novinare koju su održali predsjednik zagrebačkog (gradskog) HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva) Andrija Mikulić i predsjednik velikogoričkog HDZ-a (i gradonačelnik Velike Gorice) Dražen Barišić.

Njihove izjave možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke:

MIKULIĆ: Dr. Tuđman i Domovinski rat - temelji moderne Hrvatske!

Raduje nas što je nakon desetljeća i pol pokušaja detuđmanizacije Milanović - iako u predizborne svrhe - počeo prihvaćati naša stajališta. I spoznao povijesnu veličinu i ulogu dr. Franje Tuđmana! Učenje dr. Tuđmana i Domovinski rat temelji su suvremene hrvatske države - demokratske i europske. 

„I mi i oni“, a ne „ili mi ili oni“

Ponosno objavljujemo da HDZ - na prijedlog predsjednika Tomislava Karamarka - službeno obnavlja inicijativu da zračna luka „Pleso“ dobije naziv „Dr. Franjo Tuđman“! S obzirom na povijesnu ulogu dr. Tuđmana koju je Milanović spoznao, vjerujemo da će on i SDP poduprijeti našu inicijativu. Tako će potvrditi da Hrvatska može funkcionirati po načelu „i mi i oni“, a ne na njegovoj prijetnji „ili mi ili oni“!

BARIŠIĆ: Velike svjetske sile su imenovale svoje zračne luke po velikanima!

Ovim činom odalo bi se zasluženo priznanje prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju suvremene Republike Hrvatske. I velike svjetske sile su imenovale svoje zračne luke po svojim velikanima: Francuska po Charlesu de Gaullu, SAD po Johnu F. Kennedyju, Poljska po Lechu Walesi…

NADAMO SE DA ĆE SDP PODRŽATI INICIJATIVU

A nakon izjava, uslijedilo je pitanja novinara. Odnosilo se na to hoće li se inicijativa formalizirati u gradskim skupštinama Grada Zagreba i Velike Gorice. Prvi čovjek zagrebačkog HDZ-a odgovorio je da kratko, jasno i argumentirano:

- Ako se SDP nakon toliko godina sjetio dr. Franje Tuđmana, utemeljitelja HDZ-a i moderne Hrvatske, nadamo se da će podržati našu inicijativu.