SDP-ova priča o privatizaciji HEP-a je jedan obični spin kako bi se skrenula pažnja s drugih „projekata“! - istaknuo je, među inim, član HDZ-ova gospodarskog tima dr. Đuro Njavro u gostovanju u emisiji „Poslovni tjedan“ (urednik i voditelj: Darko Horvatić) na Hrvatskom radiju. Dr. Njavro je pojasnio da najavljena privatizacija HEP-a uopće nije pripremljena, ali nije ni potrebna. I uopće se ne može odgovorno provesti mandatu Milanovićeve vlade.

- Ova priča o privatizaciji HEP-a je - da se prije toga nije jasno reklo koje su prednosti, a koji su nedostaci -  jedna „patka“ ili spin kako bi se skrenula pažnja s drugih „projekata“. Privatizacija HEP-a nije pripremljena, a mislim da nije ni potrebna. Temeljni problem je menadžment - upravlja li se tvrtkom pravilno i profesionalno. Do izbora, u mandatu ove Vlade, nemoguće je, naime, uspješno, kvalitetno i odgovorno provesti privatizaciju HEP-a!

SDP-ovi poslušnici upropaštavaju tvrtke

Dr. Njavro se osvrnuo na SDP-ovu nesposobnost upravljanja javnim tvrtkama i konstantno urušavanje kvalitete menadžmenta. Otud i stalne priče o privatizacijama.

- Hrvatska kao država ne zna upravljati javnim poduzećima, zato se javljaju ideje o privatizaciji - kao linija manjeg otpora. Kada Hrvatska kao država bude oslobođena korupcije i na vodeća mjesta počne stavljati profesionalne ljude - tada će se i državne tvrtke voditi profesionalno. A privatizacija neće biti na dnevnom redu!

Poštujte osnove menadžmenta

Naš je ekonomski stručnjak dodao da je nužno da Milanovićeva vlada napokon definira kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve za javne tvrtke u državnom vlasništvu.

- Upravljanje i buduću privatizaciju državnih tvrtki treba povezati s mirovinskim sustavom kako bi se pomoglo njegovo održanje. Vlada mora državnim tvrtkama definirati kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve.