Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković danas je otputovao u Moskvu te će osobno podržati hrvatsku nogometnu reprezentaciju u polufinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Engleske. Zajedno s njim komercijalnom linijom otputovao je i predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković.

Pozitivna, fantastična atmosfera

Po dolasku u Moskvu, predsjednik Plenković se - zajedno s predsjednikom Sabora Jandrokovićem - susreo s izbornikom „Vatrenih“ Zlatkom Dalićem.

- Nogomet je svegeneracijski sport koji pruža zadovoljstvo, ugodu, jedinstvo i osjećaj ushita, ponosa i domoljublja. Atmosfera je fascinantna! - istaknuo je predsjednik Plenković.

Čestitao je izborniku Zlatku Daliću, predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru i cijeloj momčadi.

- Momci nas drže u pozitivnoj i fantastičnoj atmosferi. Cijela nacija diše s nogometnom reprezentacijom. Presretni smo što smo ovdje, došli smo dati potporu.

https://vlada.gov.hr/vijesti/cestitke-vatrenima-ovo-je-promocija-bez-presedana-za-nasu-zemlju/24132

Sretno večeras!

I preko društvenih mreža predsjednik Plenković je „Vatrenima“ poželio uspjeh u večerašnjoj polufinalnoj utakmici. Zajedno s Jandrokovićem bodrit će večeras „Vatrene“ na utakmici s reprezentacijom Engleske.

Sretno večeras! - poručio je Plenković.

USPJESI KOJI ĆE SE PAMTITI

Uoči polaska, u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman, predsjednik Plenković je dao izjavu za brojne okupljene novinare. Naglasio je važnost ovog uspjeha „Vatrenih“ - i za Hrvatsku i za hrvatski sport.

- Očekujemo pobjedu i sjajnu atmosferu - još jednu veliku predstavu naših igrača i izbornika. Ovo je zaista ogroman dan za Hrvatsku i hrvatski sport. Dvaput u 20 godina zemlja naše veličine igra polufinale na Svjetskom nogometnom prvenstvu. To su uspjesi koje ćemo generacijama pamtiti. Nadamo se pobjedi i finalu!

http://hr.n1info.com/a315991/Video/Plenkovic-i-Jandrokovic-prognoziraju-pobjedu-nad-Engleskom.html

JANDROKOVIĆ: EMOCIJA JE NEVJEROJATNO SNAŽNA - VJERUJEMO U POBJEDU!

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković je, također, u zagrebačkoj zračnoj luci dao izjavu novinarima:

- Toliko dobro igraju, toliko dobro zrače pozitivnom energijom da očekujemo još jednu pobjedu. Hrvatska nogometna reprezentacije je 1998. bila u polufinalu i svi se toga sjećamo. Emocija je nevjerojatno snažna, svi je dijelimo i vjerujemo u pobjedu! - istaknuo je.