Na višesatnom radnom sastanku našega gospodarskog tima sa stručnjacima iz CDU-a i IFO instituta raspravljalo se o HDZ-ovim mjerama za izlazak iz aktualne gospodarsko-socijalne krize. Detaljno se razgovaralo i o konkretnim razvojno-investicijskim projektima koje ćemo uskoro predstaviti na međunarodnoj konferenciji  

Članovi HDZ-ova gospodarskog tima sastali su se jučer, 11. ožujka, u Središnjici stranke s Klaus-Peterom Willschom, članom Odbora za gospodarstvo i energetiku Bundestaga i zastupnikom Kršćansko demokratske unije (CDU), te prof. dr. Siegfriedom Schönherrom, voditeljem međunarodnih projekata iz minhenskog IFO instituta*. 

Na višesatnom radnom sastanku s njemačkim partnerima raspravljalo se o pojedinim dijelovima HDZ-ova programa i mjerama izlaska iz aktualne gospodarsko-socijalne krize u Hrvatskoj. Detaljno se razgovaralo i o konkretnim razvojno-investicijskim projektima koje će HDZ uskoro predstaviti na međunarodnoj konferenciji u zajedničkoj organizaciji Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta i Zaklade Konrad Adenauer (zaklade CDU-a).

Na sastanku su u ime HDZ-ova gospodarskog tima sudjelovali dr. Martina Dalić, dr. Goran Marić, Domagoj Ivan Milošević, dr. Đuro Njavro i savjetnik predsjednik HDZ-a Martin Pastuović, a njemački su stručnjaci bili u pratnji ravnatelja Zaklade hrvatskoga državnog zavjeta Srećka Prusine. 

Prije sastanka gospodarskog tima, njemačke je stručnjake primio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u društvu s najbližim suradnicima. Pripremajući se za skorašnje preuzimanje vlasti, HDZ će dodatno intenzivirati ionako plodnu suradnju s partnerima iz CDU-a i Njemačke.

* IFO je jedan od najuglednijih ekonomskih instituta u svijetu koji savjetuje brojne vlade i korporacije. Vodi ga jedan od najpriznatijih ekonomista današnjice prof. dr. Hans-Werner Sinn.