Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko na obilježavanju je 23. obljetnice akcije "Plitvice" i pogibije prvoga hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića odgovarao na pitanja okupljenih novinara:

O POBJEDI NA EUROIZBORIMA

Mogu SDP-ovci pričati što god hoće, mogu kreirati ankete kakve god hoće - mi ćemo pobijediti! Minimalno ćemo ponoviti rezultat s prošlogodišnjih izbora za Europski parlament.

O AFERAMA ŽELJKA SABE & SDP-a

Mislim da je taj čovjek odavno trebao dati ostavku zbog svih zlouporaba i sumnji da je počinio kriminal. Vidite kako se polako otvaraju sve te afere SDP-a prema kojima oni imaju sasvim drugi odnos nego prema tzv. aferama HDZ-a. Uvijek ponavljam: naše su afere procesuirane, neki su ljudi osuđeni. No oni sa sad kao distanciraju od svih afera u svojim redovima, tvrde da to nije njihov problem, da to nije „njihov posao“. A itekako je njihov posao - otkrivaju svoje pravo lice.

O BRKIĆU & EGZODUSU MLADIH

Poštovani novinari, pustite g. Milijana Brkića bar danas na miru. Za njega je ovo veliki dan, pun emocija; on je specijalac, heroj Domovinskog rata. Ako će taj problem s diplomom riješiti 400.000 nezaposlenih - od kojih je gotovo 100.000 novih otkad je SDP na vlasti! - onda sve diplome treba pobacati u smeće! Stalno postavljam pitanje što je s tih 400.000 nezaposlenih i diploma koje su na Zavodu za zapošljavanje i što je s 30.000 mladih koji su s diplomom pod rukom otišli u inozemstvo u zadnje dvije godine otkako su nam ovi na vlasti. Je li to problem? Mi ćemo ga riješiti.