Potpredsjednik Hrvatskog sabora i HDZ-ov saborski zastupnik akademik Željko Reiner komentirao je današnju odluku Vlade da Saboru predloži razrješenje čelnih ljudi Agencije za zaštitu osobnih podataka (AZOP) Ante Rajkovače i Dubravke Dolenc. Tim potezom, smatra akademik Reiner, vlada pokazuje nekonzistentnost u vođenju politike te se pita za čije interese je AZOP donio odluku o povlačenju imovinskih kartica s interneta.

Donosimo izjavu akademika Reinera:

Korak naprijed, natrag dva!

Taj čin pokazuje koliko su vladajući konzekventni! Nije se prvi put dogodilo da Milanovićeva vlada jedan dan nešto odluči, a onda taj isti potez sutradan povuče i potpuno promijeni svoju politiku.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-sdp-ov-igrokaz-zabranili-objave...

Za čiji interes?

Bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti tko se zapravo htio okoristiti skidanjem imovinskih kartica s interneta, tko je, primjerice, htio gotovinom otplatiti cijeli kredit ili tko je, pak, na nekog od bližnjih prenio svoju imovinu? A onda, kada su vidjeli kakvu su si političku štetu nanijeli pokušajem ograničavanja dostupnosti javnosti podataka, pokušavaju tu štetu smanjiti s postupcima koji pokazuju njihovu nekonzistentnost!

Svakome je nedvojbeno jasno da takva odluka ima političku pozadinu i da to Agencija za zaštitu osobnih podataka ne bi mogla učiniti bez odluke vladajućih!